Maailma esireket neab USA lahtiste palle: need on kohutavad

Christopher Krutto
Copy
Maailma esireket Iga Swiatek (vasakul) kutsus USA lahtistel kasutatavaid naiste palle kohutavateks, kuid Petra Kvitova on jällegi öelnud, et talle need meeldivad. 
Maailma esireket Iga Swiatek (vasakul) kutsus USA lahtistel kasutatavaid naiste palle kohutavateks, kuid Petra Kvitova on jällegi öelnud, et talle need meeldivad. Foto: Geoff Burke/USA Today Sports/Scanpix

Kuigi võiks arvata, et tennisepall on ikka tennisepall ja suurt vahet neil ei ole, siis tegelikkuses see nii ei ole. US Openil on mehed ja naised mänginud aastaid erinevate pallidega, kuid nüüd nõuavad viimased üha jõulisemalt selle erinevuse kaotamist.

Tennisekalendrisse kuulub neli suure slämmi turniiri, kuid vaid ühel mängivad naised meestest erinevate pallidega. See on hooaja viimaseks suureks slämmiks olev US Open, kus selline traditsioon on kestnud juba pikki aastaid. Endine profimängija ja praegune treener Maret Ani meenutas, et juba tema ajal, üle kümne aasta tagasi, mängisid mehed raskemate pallidega.

Suures plaanis on meeste ja naiste pallid sarnased, kuid neil on üks oluline erinevus. Nimelt on meeste pallidel olev vildikiht paksem, mis teeb need ühtlasi ka raskemaks ja aeglasemaks. Aga nüüd on mitmed naistennisistid öelnud, et sooviksid samuti kasutada raskemat palli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles