Kontaveit kohtumisest Williamsiga: pole kindel, kas ma kunagi veel midagi sellist kogen

Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Jerry Lai/USA Today Sports/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 2.) alustas läinud ööl aasta viimast suure slämmi turniiri US Openit võidukalt, kui loovutas rumeenlannale Jaqueline Cristianile (WTA 76.) vaid kolm geimi. Järgmisena kohtub Eesti esireket karjääri lõpetava Serena Williamsiga (WTA 413.) ning eestlanna on kohtumise eel elevil.

Kui Kontaveidi esimene matš toimus 17. väljakul, siis teise ringi kohtumine peetakse tõenäoliselt veidi suuremal väljakul, sest ta läheb vastamisi 23-kordse suure slämmi võitja Williamsiga. Hea õnne korral on eestlannal võimalik 40-aastane Williams pensionile saata, sest viimane on teada andnud, et tõenäoliselt jääb New Yorgis toimuv turniir tema karjääri viimaseks.

«Ma võtan seda lihtsalt kui ainulaadset kogemust. Ma pole kindel, kas ma kunagi veel midagi sellist kogen,» ütles Kontaveit pärast avamängu võitu ajakirjandusele.

«Ma arvan, et see on tema (Williamsi – toim.) jaoks eriline hetk. Olen tõesti õnnelik, et saan tema vastu mängida [Arthur Ashe staadionil], olen kindel, et öösel, tema elemendis,» lisas Kontaveit. Muide, Williams võttis läinud ööl oma 107. võidu US Openil, ta alistas 6:3, 6:3 Danka Kovinici (WTA 80.). Pooled neist võitudest on tulnud just õhtupimeduses toimunud matšides.

Kontaveit pole Williamsiga kunagi mänginud ning on matši eel põnevil. «Tahtsin väga, et ta täna võidaks! Ma arvan, et atmosfäär saab olema suurepärane. Ootan seda väga. Ma arvan, et see saab olema üks nendest matšidest sel aastal – mida mul pole liiga palju olnud –, kus mul pole lihtsalt mingit survet. Ma lihtsalt naudin ja mängin nii hästi, kui saan,» lisas eestlanna.

Tagasi üles