Northug valmistub uuteks võitudeks: teen veel natuke trenni ja siis on minuga vastik tegemist teha

Postimees Sport
Copy
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: imago/Bildbyran/Scanpix

Karjääri jooksul maailmameistrivõistlustelt 13 kuldmedalit ja olümpialt kaks säravaimat autasu võitnud Norra murdmaasuusataja Petter Northug on nüüd keskendumas pikamaasuusatamisele. Hooaja ettevalmistusena osaleb ta rullsuusavõistlustel, kus tegi tuule alla ka Johannes Hösflot Kläbole.

Noorema suusatähe kaitseks tuleb öelda, et ta taastub vigastusest ning pole oma parimas vormis, kuid Northug sai 54-kilomeetrisel rullsuusamaratonil 38. koha ning eksperdid näevad, et tugeva treeninguga jätkates pole Northugil probleemi taas maailma tippu tõusta.

Northug on ka ise nõus, et peab veel kõvasti trenni tegema. «Loodan häid treeninguid saada ja mahtu kasvatada. Teen veel natuke trenni ja siis on minuga vastik tegemist teha,» viskas ta nalja Norra rahvusringhäälingule (NRK) antud kommentaaris.

Maratonidele keskendunud 49-aastane norralane Anders Aukland usub, et temast 13 aastat noorem Northug teeb suusaradadele vinge tagasituleku. «Kui ta jätkab poole aasta jooksul sisukate treeningutega, siis võib ta mõnel võistlusel esikoha nimel heidelda,» ei tahtnud Aukland Northugile liiga suuri pingeid panna.

Aukland arvab, et kõige raskematel maratonidel läheb Northugil keeruliseks. «Samas, aeglasematel võistlustel, nagu Vasaloppet, võib ta olla võidupretendent,» ei teinud norralane saladust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles