Jurlova: tegin endale väga hea kingituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darja Jurlova
Darja Jurlova Foto: Priit Simson

Saksamaal Ruhpoldingus peetavatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel jõudsid homsesse jälitussõitu neljast võistlustules olnud Eesti neiust kaks – Kadri Lehtla ja Darja Jurlova.

Kolm möödalasku teinud Lehtla sai 43. ja mõlemad tiirud puhaste paberitega läbinud Jurlova 44. koha. Jälitussõitu pääsesid 60 paremat.

Tulemus rõõmustas rohkem täna 20-aastaseks saanud Jurlovat. «Tegin endale väga hea kingituse!» õhkas Jurlova ja lisas muheledes: «See on minu esimene jälitussõit (täiskasvanute seas – toim), loodan, et väga raske pole.»

Äsjasel juunioride MMil jäi Jurlova parimaks tulemuseks sprindi 17. koht, kuigi piiga lootused olid suuremad. «Mul ei läinud Kontiolahtis püstilaskmine üldse hästi, sellepärast kartsin ka täna,» tunnistas Jurlova. «Aga treener Mihkel Joosing ja natuke ka peatreener Maris Cakars aitasid mind, ütlesid, mida peaksin tegema, õnneks läks nüüd hästi.»

«Aga viimane ring oli nii raske, mõtlesin, et suren ära,» jätkas Jurlova naerdes. «Kuid hooldemehed karjusid nii kõvasti, et pidin ikka võimalikult kiiresti suusatama, kuigi väga raske on sõita sellise paksu lumega, eriti kurvides.»

Ka Lehtla nentis, et tänane võistlus oli väga raske, kuid tedda muserdas rohkem laskmine. «Olgem ausad, laskmine läks väga s***alt,» lausus Lehtla. «Karta on, et närvide pärast. Siiani oli sel hooajal päris hästi läinud, ilmselt ei saa järjest nii hästi minna, aga kahjuks oli see MMi sprint, kus läks halvemini.»

Värske noorte maailmameister Grete Gaim lõpetas sprindi 82. ja Kristel Viigipuu 88. kohaga.

Oma karjääri 11. MM-kulla võitis kodupubliku suureks rõõmuks Magdalena Neuner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles