US Openi avapäev pakkus üllatusi ja ka ajaloolise verstaposti

Postimees Sport
Copy
Simona Halep.
Simona Halep. Foto: Seth Wenig/AP/Scanpix

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel pakkus esimene mängupäev mitu üllatust. Naisüksikmängus oli sunnitud reketid pakkima Simona Halep (WTA 7.), meestest aga Stefanos Tsitsipas (ATP 5.). 22-aastasest hiinlasest Yibing Wust sai esimene Hiina meestennisist, kes on aasta viimasel suure slämmi turniiril kohtumise võitnud.

Halepit peeti enne turniiri üheks selle favoriidiks, kuid 30-aastane rumeenlanna kaotas 20-aastasele ukrainlannale Daria Snigurile, kes ei mahu isegi saja parema tennisisti sekka.

Snigur võitis endist esireketit 6:2, 0:6, 6:4. Tegelikult pole maailma 124. reketi võit pauk luuavarrest, sest kolm aastat tagasi võidutses ta Wimbledoni juunioride turniiril.

Samaväärseks üllatuseks võib lugeda kreeklase Tsitsipase 0:6, 1:6, 6:3 ja 5:7 kaotust Colombiast pärit Daniel Galanile (ATP 94.). Maailma esikümnemängijat vaevas kohtumise ajal parema käe vigastus, mida tuli ka tohterdada.

Ajaloolise verstapostini jõudis kvalifikatsioonist alustanud hiinlane Yibing Wu (ATP 174.), kes võitis 6:2, 6:4 ja 6:0 grusiin Nikolos Basilašvilit (ATP 35.). Wu on esimene Hiina meestennisist, kes US Openi üksikmängus matši võitnud pärast seda, kui sellest sai profiturniir. Viimati oli Hiina meestennisist suurel slämmil võidukas 63 aastat tagasi, kui Mei Fu Chi võitis Wimbledoni põhitabelis ühe matši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles