Kanepi pole enne US Openit vigastusest täielikult taastunud

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Christopher Katsarov/AP/Scanpix

Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 34.) alustab täna US Openit, minnes avaringis vastamisi tšehhitari Tereza Martincovaga (WTA 71.). Enne aasta viimase suure slämmi turniiri algust tunnistas treener Indrek Tustit, et eestlannat vaevab kõhulihasevigastus.

Kanepi on augustis pidanud USA-Kanada turnee käigus kaheksa kohtumist. Esmalt jõudis ta Washingtonis peetud WTA 250 turniiril finaali, kus tuli tunnistada venelanna Ljudmila Samsonova nappi paremust.

Vigastus hakkas eestlannat vaevama poolfinaalist, kus alistas austraallanna Daria Saville’i. «Me pole tahtnud punkte mängida, sest võtsime teda Washingtoni poolfinaalist alates seganud kõhulihasevigastuse tõttu aja maha,» ütles treener Tustit Delfile antud intervjuus.

Kanepit segas vigastus ka finaalmängus, kui võttis otsustavas setis 2:3 kaotusseisus meditsiinilise time-out'i. Väljakule naastes oli eestlanna varasem hoog kadunud – ta liikumine oli kehvem ning servid ca 15 km/h nõrgemad – ning Samsonova purjetas pealtnäha lihtsa võiduni.

Pärast kohtumist tunnistas Kanepi, et teda tabas kõhulihasega seotud mure. «See oli midagi uut,» lausus Kanepi arvates, et tegemist oli lihtsalt raske nädala tulemiga, mitte peidetud vigastusega.

«Ilmselt mõjutasid rohked mängud ja palju servimist seda. Nii rasket nädalat pole mul pikalt olnud, see hakkas mõjuma,» sõnas eestlanna, kes lõi Citi Openi turniiril ühtekokku rekordilised 35 ässa.

Edasi käis eestlanna nii Torontos peetud WTA 1000 turniiril, kus langes konkurentsist teises ringis ning sel nädalal pidi Cincinnatis reketid pakkima juba avaringis. Vigastuse tõttu loobus ta Clevelandi turniirist, kus omas neljandat asetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles