Tallinna Kalev jätkas võidurelvastumist ning palkas Eesti koondise mängujuhi

Postimees Sport
Copy
Palliga Sten Sokk.
Palliga Sten Sokk. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Kalev/Audentes korvpallimeeskonnaga liitus Eesti koondisega Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile sõitev 33-aastane Sten Sokk. Võidurelvastumisega jätkanud Tallinna Kalevi hingekirja kuuluvad praegu näiteks Kristjan Kangur, Rain Veideman ja Indrek Kajupank.

Debüüdi koduses meistriliigas tegi Sokk juba 16-aastaselt hooajal 2005–2006 Noortekoondis/Audentes meeskonnas. Sealt edasi on seljas olnud Dalkia/Nybiti, Tartu Ülikool/Rocki, Rakvere Tarva, BC Kalev/Cramo ja TalTechi särk.

Ära on proovitud ka mõned kaugemad paigad – Gruusia, Rumeenia, Venemaa ja Kreeka liiga. Mängujuht, selle sõna kõige paremas tähenduses. Hea mängutunnetuse ja oskuslike söötudega meeskonnakaaslaste paremaks vormija, oodatud täiendus igasse tiimi.

Eesti meistritiitleid on Stenil auhinnakapis neli (2010, 2016, 2017, 2018), karikavõite tervelt kuus. Thbilisi Olimpiga tulnud korra ka Gruusia karikavõitjaks (2013). Eesti koondist esindanud enam kui 100 kohtumises, 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril oli koondise põhimängujuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles