Williamsi alistamisega tõuseks Kontaveit eksklusiivsesse klubisse

Karl Mihkel Eller
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Jerry Lai/USA Today Sports/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) saab US Openi teises ringis vastamisi minna legendaarse Serena Williamsiga. Juhul, kui Kontaveit suudaks karjääri viimast turniiri alustanud Williamsi alistada, saaks eestlannast alates 2007. aastast neljas maailma kahe parema hulka kuulunud naine, kes on ameeriklanna väljakul alistanud.

15 aastat tagasi kujunes Williamsi komistuskiviks kolmel korral toonane maailma esireket belglanna Justine Henin. Kõik kaotused tulid suure slämmi veerandfinaalis – Pariisis, Wimbledonis ja US Openil.

2007. aasta oktoobris kaotas Williams Stuttgartis Svetlana Kuznetsovale, jällegi veerandfinaalis. Venelanna oli siis maailma teine number.

Kerime ajaratast paar aastat edasi ning Williamsil tuli mitu korda tunnistada valgevenelanna Viktoria Azarenka paremust, kes oli siis edetabeli eesotsas, nii esireketi kui ka teise numbrina.

Järgmist kaotust maailma esi- või teisele reketile tuli oodata kaua. 2021. aastal Austraalias Yarra Valley Classic WTA 500 turniiril pidi Williams poolfinaalis kohtuma Ashleigh Bartyga, kes oli siis maailma esireket. Williams andis aga loobumisvõidu ning nii ei saanudki Barty Williamsit väljakul võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles