Eesti riigi poolt ukse taha jäetud Vene ralliäss: olen seadusekuulelik kodanik, minu jaoks polnud probleem Rally Estoniat telerist vaadata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Nikolai Grjazin – Konstantin Aleksandrov.
Nikolai Grjazin – Konstantin Aleksandrov. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Venemaa parim rallisõitja Nikolai Grjazin sõnas väljaandele Championat antud intervjuus, et kuigi Rally Estonialt eemale jäämine oli nende jaoks valus hoop, polnud vastavalt käsule allumine tema ja paarimehe Konstantin Aleksandrovi jaoks keeruline.

«Vastav otsus tehti võimude (Eesti siseministeeriumi – K.J.) poolt, et seoses minu enda turvalisusega ei saa nad meid riiki lasta. Otsus langetati sisuliselt valitsuse tasandil ja oli praktiliselt nagu seadus, mida siis seaduskuuleka kodanikuna järgisin. Minu jaoks polnud probleem rallit kodust televiisori vahendusel vaadata,» sõnas venelane, kes võistleb tegelikult juba aastaid ametlikult Läti mootorispordi föderatsiooni litsentsi all. 

Ka soomlased vaagisid pikalt, kas Ukraina sõjast tulenevalt neutraalse lipu all kihutavaid rallimehi Jyväskylä teedele lasta. Lõpuks seda siiski tehti, kuid päris starti Grjazin ja Aleksandrov ei jõudnudki. Nimelt käisid nad testikatsel üle katuse ja vigastasid oma Škoda Fabia turvapuuri. 

Championati ajakirjanik uuris Grjazinilt ühtlasi, kas ta ootaks Rahvusvaheliselt autoliidult (FIA) rohkem tuge, seoses venelastele osaks langevate võistluskeeldudega, kuivõrd tennises niimoodi talitatakse.

Rallimehe vastus oli aga võrdlemisi poliitkorrektne: «FIA vastutab ala sportliku poole eest ega saa kuidagi riikide seadustele vastu astuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles