BLOGI Kontaveit võitles, mis ta võitles, kuid Serena Williams võttis jõuga ikkagi oma (5)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit kohtumises Serena Williamsiga.
Anett Kontaveit kohtumises Serena Williamsiga. Foto: MATTHEW STOCKMAN

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) andis USA lahtiste teises ringis turniiri kuuekordsele tšempionile Serena Williamsile küll kõva lahingu, ent kokkuvõttes tuli eestlannal ikkagi tenniselegendi 7:6(4), 2:6, 6:2 paremust tunnistada.

Kontaveit ja Williams pakkusid Arthur Ashe'i nime kandvale US Openi peaväljakule kogunenud täismaja publikule tõelise elamuse.

Avasetis oli septembris 41-aastaseks saav ameeriklanna see, kes kolmandas geimis esimesena kaks murdevõimalust teenist. Meie õnneks ei õnnestunud Williamsil neid ära kasutada: esimesel juhul lendas ta tõrje pikaks, teisel puhul virutas Kontaveit lihtsalt ässa.

Servigeim kaitstud, teenis Kontaveit järgmises geimis murdešansi. Ent see väga reaalseks ei kujunenud, kuna tähtsal hetkel tugines Williams lihtsalt oma firmamargile ehk jõulisele servile.

Seejärel mängiti kaks «lihtsat» geimi, kuniks taas reketid korralikult ristati. Avaseti seitsmes geim kestis koguni 11 minutit ning Williamsil oli seal kasutada kolm murdepalli. Tulu need aga ei toonud ja Kontaveidil õnnestus pallingut ikkagi hoida.

Üheksandas geimis, 4:4 seisul, eestlannal see aga enam ei õnnestunud. Eestlanna tegi seal mitu lihtviga ning avasetis kuuenda murdepalli teeninud Williams kasutas selle võimaluse juba ära. 

Seejärel asus ameeriklanna servima seti võidu peale, kuid tol hetkel tal pallimisest suurt midagi välja ei tulnud. Williamsil tuli tugineda teisele servile, mis oli aga miski, millest Kontaveit meelsasti kinni haaras ja vastu murdis. Seisuks 5:5.

Seejärel suutsid mõlemad oma pallingut hoida ning avasett leidis oma lahenduse alles kiires lõppmängus. Sealgi olid mõlemad võrdlemisi kindlad, kuid lõpuks sai Kontaveidile saatuslikuks üksainus eksimus, mis Williamsile tund ja viis minutit kestnud setis 7:6(4) võidu andis.

Vahetult pärast seda raalisid statistikaportaali Opta inimesed välja, et oma senise US Openi karjääri jooksul on Williams pärast avaseti võitmist kaotanud vaid kolmel puhul, 103st.

Kontaveidini see statistiline nope mängu jooksul mõistagi ei jõudnud ning teist setti alustas ta kahe kärme murdega. Kuigi neljandas geimis õnnestus Williamsil korra vastu murda, oli see Kontaveidi jaoks vaid ajutine tagasilöök. Teine sett kaldus 36 minutiga 6:2 eestlannale.

Kolmandas setis näitas aga kogenud Williams, et tegemist oli kõigest optilise pettega. Ameeriklanna pani taas oma servikahuri tööle ja pommitas Kontaveiti igal võimalusel.

Pärast oma servi hoidmist õnnestus Williamsil kolmanda seti teises geimis ka murda. Kuigi Kontaveidil oli järgmises geimis vastus varnas võtta, murdis ameeriklanna neljandas seejärel uuesti ning pääses ikkagi 3:1 ette. 

Pärast seda US Openi kuuekordne tšempion enam tagasi ei vaadanud ning sammus koduslämmil 21 korda teisest ringist kaugemale

Kohtumise statistika:

Kontaveidi - Williamsi kohtumise statistika.
Kontaveidi - Williamsi kohtumise statistika. Foto: Flashscore

Kuigi üksikmängus pudenes Kontaveit konkurentsist, siis päris läbi US Open eestlanna jaoks veel pole. Juba homme tuleb ta Shelby Rogersiga väljakule paarismängus, kus minnakse vastamisi 13. asetusega Tšiili-Sloveenia duo Alexa Guarachi – Andreja Klepačiga.

Kui Kontaveit–Rogers selle matši võidaksid, võib eestlanna aga taas Williamsiga vastamisi minna. Nimelt tuleb nende teise ringi vastane duellist Lucie Hradecka – Linda Noskova / Serena ja Venus Williams.

Enne mängu:

Kontaveidi ja naiste tennise ühe suurema legendi Williamsi kohtumine US Openi teises ringis röövib Eesti spordisõpradelt unetunde. Korraldajad paigutasid Kontaveidi ja Williamsi duelli ootuspäraselt turniiri peaväljaku ehk Arthur Ashe'i staadioni õhtusesse sessiooni, võimaldades ameeriklastel nõnda oma legendile kaasa elama tulla.

Omavahel pole Kontaveit ja Williams varem vastamisi läinud ning meie esinumber kinnitas, et ootab seda kohtumist pikisilmi. «Ma võtan seda lihtsalt kui ainulaadset kogemust. Ma pole kindel, kas ma kunagi veel midagi sellist kogen,» ütles Kontaveit pärast slämmiturniiril teise ringi edenemist.

«Olen tõesti õnnelik, et saan tema vastu mängida [Arthur Ashe staadionil], olen kindel, et öösel, tema elemendis. Arvan, et atmosfäär saab olema suurepärane. Ootan seda väga. Ma arvan, et see saab olema üks nendest matšidest sel aastal – mida mul pole liiga palju olnud –, kus mul pole lihtsalt mingit survet. Ma lihtsalt naudin ja mängin nii hästi, kui saan,» lausus eestlanna.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles