Venemaa koondise peatreener: mitte meie ei ole Euroopaga sõjas, vaid nemad meiega (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Venemaa laskesuusatajad 2014. aasta Sotši taliolümpial.
Venemaa laskesuusatajad 2014. aasta Sotši taliolümpial. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Venemaa meeste laskesuusakoondise peatreeneri Juri Kaminski arvates pole Ukrainas toimvas sõjas süüdi mitte Venemaa, vaid Euroopa ja USA.

Varem Venemaa suusakoondist treeninud, kuid 2020. aastal laskesuusakoondisega liitunud Kaminski andis intervjuu väljaandele Championat. Esmalt küsiti talt hinnangut, kui kauaks võib Venemaa rahvusvahelisest spordist eemale jääda.

«Kõik oleneb sellest, kuidas konflikt Ukrainas areneb. See pole kokkupõrge Venemaa ja Ukraina, vaid Venemaa, Euroopa ja USA vahel. Ning konfliktis ei ole mitte meie nendega, vaid nemad meiega. Kui nad võitlema hakkavad, siis kukub kõik kiiresti paika,» ütles Kaminski.

Tema sõnul on rahvusvahelisest spordist kõrvaldamine andnud talle võimaluse eksperimenteerida erinevate ettevalmistusstrateegiatega. «Meie peamine eesmärk on jätkuvalt 2026. aasta olümpia. Kuid praegu on meil võimalus katsetada uusi tehnikaid, kombinatsioone ja kõike muud.»

Hiljuti avaldas Venemaa suusakoondise treener Juri Borodavko arvamust, et venelaste konkurendid rõõmustavad nende eemalejäämise tõttu, sest saavad niimoodi lihtsamalt auhinnaraha võita. Kaminski sõnul on see ühest küljest tõsi, kuid ta tõi välja, et auhinnaraha suurus sõltub tihti võistluste tasemest ning venelasteta on see ju nõrgem.

«Eriti kukub tase murdmaasuusatamises. Isiklikult ei kavatse ma ühtegi distantsisõitu vaadata. Mis mõte on vaadata kuut norralast esikuuikus? Norra meistrivõistlused ei huvita kedagi. Ilmselt vaatan sprinte, aga mitte kõiki. Laskesuusatamises on konkurents tugevam. Lisaks pean juba töö pärast rivaale jälgima. Ent seegi pole enam nii põnev. Sporti vaadatakse ikka selle pärast, et näha, kuidas oma sportlastel teiste vastu läheb,» rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles