Tallinn toetab Jüri Tarmaku matuseid 2000 euroga

BNS
Copy
Olümpiavõitja Jüri Tarmaku ärasaatmine
Olümpiavõitja Jüri Tarmaku ärasaatmine Foto: Taavi Sepp

Tallinna linnavõim eraldab 2000 eurot linnavalitsuse reservfondist olümpiavõitja Jüri Tarmaku matusekulude osaliseks katmiseks.

Jüri Tarmak oli läbi oma elu seotud spordi ja kergejõustikuga. Kergejõustikutreeningutega alustas 1963. aastal Tallinna Dünamos ning jätkas oma sporditeed Leningradis. Hilisemas elus korraldas Tarmak aktiivselt spordiklubi Tallinna Kompass tegemisi ning kuulus ka Ühendus Sport Kõigile juhatusse. Suurim saavutus ja medal tuli 1972. aastal Münchenis toimunud olümpiamängudel, kus Jüri Tarmak võitis kuldmedali kõrgushüppes, hüppega 2.23 meetrit ja tuli olümpiavõitjaks. Euroopa sisemeistrivõistlustel on ta võitnud hõbeda ja pronksmedali, Nõukogude Liidu meistrivõistlustel jätkus medalite sadu ja ta on olnud mitmekordne Eesti meister kergejõustikus.

2006. aastal pälvis ta Eesti Olümpiakomitee teenetemärgi ning oli Eesti Olümpiakomitee ja kergejõustikuliidu auliige. Tarmak pälvis 2001. aastal Eesti Punase Risti teise klassi teenetemärgi ning oli riikliku spordi elutööpreemia laureaat.

Olümpiavõitja Jüri Tarmaku ärasaatmistseremoonia toimus 5. juulil Jaani Kirikus ning mulda sängitati Metsakalmistule. Matusetoetus 2000 eurot eraldatakse Jüri Tarmaku pojale Jaan Tarmakule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles