Serena Williams tunnustas Kontaveiti: mul tuli endast kõik välja panna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Serena Williams tänamas Anett Kontaveiti vinge lahingu eest.
Serena Williams tänamas Anett Kontaveiti vinge lahingu eest. Foto: Mike Segar

23-kordse slämmitšempioni Serena Williamsi viimane tants US Openil kestab veel, kuna septembris 41-aastaseks saav ameeriklanna oli teises ringis 7:6(4), 2:6, 6:2 üle meie esireketist Anett Kontaveidist (WTA 2.). Pärast kohtumist tunnistas tenniselegend aga, et võit tuli täna väga-väga raskelt.

«Pärast teise seti kaotust mõtlesin: «issand jumal, mul tuleb täna kõik endast välja panna, sest see võibki ju kõik olla!» Üritasin seejärel lihtsalt edasi võidelda, andsin endast parima ja olen väga õnnelik selle [võidu] üle,» sõnas USA lahtistel karjääri 107. võidu teeninud Williams. 

Kuivõrd seesama platsiintervjuu oli äärmiselt siiras, siis üriame selle siinkohal teieni tuua võimalikult vahetult. 

Serena, sa võtad ikkagi aega, et tennise juurest ära minna? 

«Kiiret ju pole (muigab – K.J.). Armastan seda publikut ning kõik siin on lihtsalt fantastiline. Mul on veel veidi paagis, eks ole näha [mis edasi saab].»

Tundub, et seal paagis on siiski rohkem kui veidi. Alistasid just maailma teise reketi. Kuidas sa seda tegid?

«Noooh... olen ise ka päris hea mängija (muigab – K.J.). Eks see olegi see, milles ma kõige parem olen: kui väljakutse ennast mulle esitleb, haaran sellest alati kinni. Ma pole viimasel ajal liiga palju mägninud, kuid see-eest väga usinalt treeninud. Viimased paar mängu pole mul kõige paremini õnnestunud, mistõttu olen ka ise mõelnud, et «appi, see pole ju mina». Viimased mängud siin New Yorgis on aga juba õnnestunud, seega... äkki pidanuks ma kogu aeg teiega koos ringi reisima (viitab Arthur Ashe'i tribüünidele kogunenud enam kui 25 000 inimesele – K.J.)?»

Serena, kas su tase üllatab sind?

(Muigab pikalt – K.J.) «Ma olen lihtsalt Serena (naerab – K.J.).»

Räägi, kuidas sa tasakaalustad praegu oma emotsioone? Me kõik teame, mida see US Open lahkumisetendusena sinu jaoks tähendab, kuid samal ajal oled sa ka meeletu võitlushimu ja võidusooviga.

«Ma võtan seda lihtsalt boonusena. Mul pole vaja kellelegi midagi tõestada. Mul pole otseselt ka midagi võita. Ent pole ka midagi kotada. Ma pole vaat et iial niimoodi mänginud. Alates 1998. aastast [kui ma tennisekarussellile tulin], sellest ajast saati on mul justkui X selja peal olnud. Praegu aga astungi lihtsalt väljakule ja naudin tennist. See on midagi, mida ma pole saanud kaua aega teha!»

Homme ootab sind veel ees paarismäng õe Venusega. Kui elevil sa selle pärast oled?

«Oi, väga elevil. Seda pole nii ammu teinud, seega ootan tagasitulekut väga. Mõistagi on see ka väga hea trenni eest, kuna mul on mänge vöö vahele praegu vaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles