BLOGI Hästi alustanud Kanepi tunnistas esimest korda Sabalenka paremust ja langes US Openil konkurentsist (1)

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP/Scanpix

Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 34.) kaotas US Openi naisüksikmängu teises ringis valgevenelannale Arõna Sabalenkale (WTA 6.) 6:2, 6:7(8), 4:6 ja langes konkurentsist. Postimees vahendas kohtumist tekstipõhise otseblogina.

Viienda väljaku päeva viimase matšina kavas olnud kohtumine algas Kanepile suurepäraselt. Ta suutis kohe Sabalaneka servigeimi murda, kuigi valgevenelanna vastas samaga, siis ei jäänud vastust võlgu ka eestlanna. Seisul 4:2 suutis Kanepi teha kolmandagi murde ning vähem kui pool tundi kestnud seti võit oligi olemas.

Teise seti algus oli samuti imeline. Kanepi mängis väga head tennist ning Sabalenka näitas esimesi lagunemise märke. Kanepi oli suutnud vastase servi kahel korral murda ning oli seisul 5:1 matši võidust vaid ühe geimi kaugusel. Siis murdis Sabalenka mängu tagasi, Kanepi tegi topeltvigu ning vähem kui veerandtunniga oli seis 5:5.

Teine sett otsustati põnevaks kujunenud kiires lõppmängus, kus Kanepil oli kasutada kaks matšpalli. Lõpuks võitis teise seti hoopis Sabalenka, kiire lõppmäng valgevenelannale 10:8.

Kuigi kolmas sett kestis kümme minutit alla tunni, siis oli mängu ohjad juba haaranud Sabalenka. Seisul 2:3 kaotas Kanepi oma servigeimi ning kuigi otsustav geim venis enam kui kümne minuti pikkuseks, siis mängu saatus oli juba otsustatud. Sabalenka kasutas ära kolmanda matšpalli ning võitis 2:6, 7:6(8), 6:4.

Enne mängu

Kui Kanepi alistas USA lahtiste avaringis tšehhitari Tereza Martincova (WTA 71.) 7:6 (4), 6:3, siis asetatud Sabalenka võitis kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud Catherine Harrisoni (WTA 243.) 6:1, 6:3.

Sabalenka ja Kanepi on seni kohtunud vaid kahel korral ning mõlemal juhul on võitnud eestlanna. Samas, mõlemad mängud on veninud kolmesetiliseks. Esmakordselt mullu Austraalia lahtiste soojendusturniiril Gippsland Trophyl, kus Kanepi võitis 6:1, 2:6, 6:1.

Sel aastal mindi vastamisi Austraalia lahtiste 1/16-finaalis ning ka siis jäi peale Kanepi 5:7, 6:2, 7:6(7).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles