Suusakoondis vajab MK-sarjas osalemiseks annetusi

Karl Mihkel Eller
Copy
Suurbritannia suusataja Andrew Musgrave.
Suurbritannia suusataja Andrew Musgrave. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Suurbritannia murdmaasuusakoondis üritab tulevaks MK-hooajaks raha koguda ühisrahastuse kaudu.

Briti suusatajad ütlevad, et nende järgmise hooaja võistlusprogramm on kehva finantsseisu tõttu lahtine. Kogu MK-hooaeg läheb maksma üle 350 000 euro, mille hulka kuulub vajalik abipersonal, treeninglaagrid ning muud võistlusega seotud kulud.

Suusatajad Andrew Musgrave, Andrew Young, James Clugnet ja Joe Davies koguvad proovivad fännide abiga kokku saada pea 90 000 eurot, mis peaks katma nende osalemise kulud Sloveenias Planicas toimuval MMil ja valitud MK-etappidel.

Rahakorje pealkirjaga «Briti murdmaakoondis vajab sinu abi» avati eelmisel nädalal ning eilse seisuga oli kogutud üle 12 000 euro. Enimlevinud on 5-100 euro suurused annetused, priskem ühekordne rahasüst on pea 600 eurot.

Paljud annetajad on oma otsust põhjendanud sellega, et murdmaasuusatamise elujõulisuse tagamiseks on vaja erinevaid riike, et spordiala ei kaoks rahvusvaheliselt areenilt.

Norra suusaspetsialist Guri Knotten tegi hiljuti ettepaneku, et suusavarustus ja määrded tuleks standardiseerida, et kulud saaksid kontrolli alla. «Väiksemate ressurssidega koondised peavad kulutama suure osa oma eelarvest määretele ja varustusele. See vähendab nende ressursse, mis võiksid kuluda sportlaste reaalsele arengule,» ütles Knotten Norra ajalehele VG.

Briti murdmaasuusatajate säravaim täht oli eelmisel hooajal 32-aastane Musgrave, kes sai Pekingi olümpial meeste maratonis 12. koha ja Obertsdorfi MK-etapil 15 km vabatehnika sõidus neljanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles