Rootsi ründetäht tegi Premier League’is unistuste debüüdi

Postimees Sport
Copy
Alexander Isak (vasakul) ja klubikaaslane Kieran Trippier.
Alexander Isak (vasakul) ja klubikaaslane Kieran Trippier. Foto: PETER POWELL/EPA/Scanpix

Rootsi jalgpallikoondislase Aleksander Isaki debüüt Inglismaa kõrgliigas oli suurepärane. Kuigi tema meeskond Newcastle kaotas, siis suutis ta 1:2 kaotusmängus Liverpoolile avada väravaarve.

Paar päeva enne kohtumist polnud värskelt soetatud 22-aastase Isaki debüüt sugugi kindel. Aga kui matšini oli jäänud umbes tund, tuli teade, et kõik paberid on korras. Seejärel lülitas peatreener Eddie Howe Isaki võõrsilmängus Liverpooliga algrivistusse.

38. minutil aitas Isaki värav külalised juhtima ning kuigi lõpuks tuli vastu võtta kaotus, siis on liigatabelis 11. kohta hoidev Newcastle tuleviku osas optimistlik.

«Isaki jaoks oli see paljutõotav algus. Peale värava tekitas ta probleeme Virgil van Dijkile ja Joe Gomezile (Liverpooli kaitsjad – toim.) kogu mängu vältel. Ta annab Newcastle'ile rohkem liikuvust ja kiirust,» kirjutas ajakirjanik Mark Ogden, vahendas Expressen.

Varasemalt mängis Isak Hispaania kõrgliigas Real Sociedadi meeskonnas. Mullu lõi 22-aastane mängumees Sociedadi eest 41 kohtumisega 10 väravat ning portaali Transfermarkti hinnangul on rootslase väärtus 30 miljonit eurot.

Newcastle United koputas Real Sociedadi uksele aga meeletu summaga. Nad olid valmis rootslase eest maksma koguni 74 miljonit eurot, mis tähistas ka klubi uut rekordit.

Newcastle jaoks polnud selline summa aga midagi üle jõu käivat. Nimelt on nende omanikuks Saudi Araabia kroonprintsi Mohhamed bin Salami hallatava investeerimisgrupi Public Investment Fund (PIF). Klubi andis juba mullu teada, et naftarahade toel soovitakse tagasi Inglismaa tippude hulka tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles