Eestist võiks kujuneda korvpalli EMi üks must hobune

Ville Arike
, Milano
Copy
Eesti korvpallikoondis EMil. Tagant vasakult: Kristjan Kitsing, Siim-Sander Vene, Matthias Tass, Maik-Kalev Kotsar, Rauno Nurger, Sander Raieste. Alt vasakult: Henri Drell, Martin Dorbek, Sten Sokk, Kerr Kriisa, Kristian Kullamäe, Janari Jõesaar.
Eesti korvpallikoondis EMil. Tagant vasakult: Kristjan Kitsing, Siim-Sander Vene, Matthias Tass, Maik-Kalev Kotsar, Rauno Nurger, Sander Raieste. Alt vasakult: Henri Drell, Martin Dorbek, Sten Sokk, Kerr Kriisa, Kristian Kullamäe, Janari Jõesaar. Foto: fiba.basketball

Suurvõistluste eel arutletakse ikka nii soosikute kui ka iga võistkonna võimaluste teemal. Eestit soosikute sekka veel arvata ei saa, samas aga võiks meie koondis olla ühes teises toredas rollis.

Esmalt võib esitada küsimuse, millise eesmärgi Eesti üldse peaks endale seadma? Et osalejaid on 24 ning alagrupiturniirilt pääseb play-off’i 16 meeskonda, on selge, et need kõik 24 seavad esmaseks sihiks nimelt omas grupis nelja parema sekka jõudmise ehk edasipääsu. Aga miks ei võiks mõelda natuke suuremalt?

Teatavasti on olemas ütlus, et kui tahad palju, saad vähe ning kui tahad vähe, ei saa üldse midagi. Teinekord kujutab liiga suur tahtmine ülbust, ent spordis tulekski pigem seada veidi kõrgem siht võrreldes sellega, mida nii-öelda maailm sulle pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles