Leedu pusis, mis pusis, aga Doncic ja Co olid liiga priske amps

Christopher Krutto
Copy
Luka Doncic tabas oma viskeid kehvasti, kuid jagas kaaslastele ohtralt resultatiivseid sööte.
Luka Doncic tabas oma viskeid kehvasti, kuid jagas kaaslastele ohtralt resultatiivseid sööte. Foto: IMAGO/camera4+/Scanpix

Korvpalli EMi avapäeva üks põnevamaid paare oli Sloveenia ja Leedu. Pingelises duellis jäid lõpuks peale maailma ühe parema mängija Luka Doncici poolt juhitud sloveenid.

Kohtumine algas tasavägiselt ning esimese veerandaja lõpuks olid tablool viigipunktid. Poolajaks olid sloveenid saanud sisse 51:48 edu, kuid leedukad püsisid mängus. Viimasele veerandile mindi vastu kahepunktilise vahega ning veel kuus minutit enne lõppu hoidsid leedukad viiepunktist eduseisu.

Siis panid valitsevad Euroopa meistrid oma paremuse siiski maksma. Kõigepealt suudeti kohtumine viigistada ning seejärel suudeti ka vahe sisse mängida. Lõpuks võitsid sloveenid 92:85.

Sloveenide parimaks punktitoojaks kerkis 24 silma kodustanud ameeriklane Mike Tobey. 19 silmaga toetas teda Goran Dragic. Doncici visked täna väga hästi ei tabanud ning tema täpsusprotsendiks kujunes lõpuks 29. Kusjuures kolmepunktiviskeid tabas Doncic kõigest 13-protsendilise täpsusega. Ometi suutis ta koguda 14 silma ning jagada 10 resultatiivset söötu.

Leedu parimaks kerkis 19 punktiga Mindaugas Kuzminskas. 18 silmaga toetas teda Marius Grigonis.

Sloveenia ja Leedu kuuluvad B-gruppi koos Bosnia ja Hertsegoviina, Ugari, Prantsusmaa ja Saksamaaga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles