Talikrossi Eesti meistriks krooniti Martin Leok

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Leok.
Martin Leok. Foto: EMF

Laupäeval sõideti Räpinas Linte krossirajal selle aasta viimane ja otsustav etapp talikrossi meistri- ja karikasarjas.

Sellel hooajal ka jäärajasõidu Eesti meistriks ja talvise kestvuskrossi karikavõitjaks kroonitud Martin Leok sai Räpinast oma kolmanda tiitli, tulles MX1 klassi Eesti meistriks talikrossis.

Sõmerpalu motoklubi värvides sõitev Leok (Kawasaki) läks viimasele etapile vastu liidrina, edu lähima jälitaja, Kagu motoklubi mehe Andero Lusbo (Kawasaki) ees oli 12 punkti. Just Lusbo oligi Leoki suurim ohustaja ja esimeses sõidus oli võitjana finišeerinud Leoki edu Lusbo ees 0,295 sekundit. Kolmas oli MX1 arvestuses avasõidus Heigo Lauren (Yamamoto RC, Yamaha). Teises sõidus tekkis kolmik MX 2 klassi mees Rannar Uusna (KTM Racing Team, KTM), Lusbo ja Leok. Lusbo võitis sõidu, teine oli MX2 klassi kiireim mees Uusna ja Leok finišeeris kolmandana ja MX1 klassi teisena. Seega MX1 klassi etapivõit Lusbole Leoki ja Laureni ees. Eesti meistriks tuli Martin Leok (147 p), hõbe kuulub Andero Lusbole (135 p) ja pronks Heigo Laurenile (80 p).

«Teises sõidus kihutasime mõnusalt kolmekesi koos, lasin korra selja sirgu, sest teisest kohast klassis piisas täiesti tiitli saamiseks. Siis aga hakkas üksi vähe igav, tõmbasin taas tempo üles ja jõudsin neile järgi. Rada oli teises sõidus üsna vesine ja kui sain kellegi tagaratta alt sahmaka vett näkku, tõmbasin väheke tagasi, oluline oli sõit lõpetada. Ülejärgmisel nädalal lähen nüüd Belgiasse ja sõidan pisut Lommelis, siis Eesti enduuromeestega Itaaliasse laagrisse ja järgmine start peaks olema Mulgikross aprillis. Peale seda keskendun juba enduro Euroopa meistrisarjale,» rääkis Leok.

MX2 klassis sai etapivõidu mõlemad sõidud võitnud Rannar Uusna, kes tuli ka Eesti meistriks, olles võitnud kõik kolm etappi. Teise koha etapil ja Eesti meistrivõistluste hõbemedali sai Elary Talu (Viljandi VMK, KTM). Kolmas oli nii etapil kui hooaja kokkuvõttes Tanel Rauk (Türi AMK, Kawasaki).

MX2 jun klassis läks meistrisarja viimasele etapile liidrina vastu Rain Koch (Jakoch Racing, KTM), edestades Henri Roosiorgu (Tartu MKK, KTM) kuue punktiga. Samad mehed samas järjestuses olid avasõidus klassi kahel esimesel kohal kuni viienda ringini. Siis pidi Koch käigikasti rikke tõttu katkestama ja klassi kiireim oli Roosiorg, kes asus enne viimast sõitu ise klassi liidrikohale. Teine oli MX2 jun klassi avasõidus Kert Pääbo (Lääne MK, Yamaha) ja kolmas Norman Madiberg (Lääne MK, Yamaha). Teiseks sõiduks haaras Koch kaasas olnud vanema tsikli ja võitis sõidu Roosioru ja Pääbo ees. Roosiorg võis teist sõitu rahulikumalt võtta, sest sisuliselt oleks ta pidanud sõidu vaid lõpetama, et saada tänavune meistritiitel, Koch jäi 16 punkti kaugusele ja pidi leppima hõbedaga. Pronks kuulub Kert Pääbole, kes jäi Kochist kuue punkti kaugusele.

85 cc klassis säilitas oma liidrikoha Rait Kaimer (Saku MK, KTM), kes tuli etapil teisele kohale ja sellest piisas, et tulla tänavuseks Eesti meistriks. Hõbeda saanud Hardi Roosiorg (Tartu MKK, KTM) oli etapil neljas, pronksi sai Räpinas etapivõidu saanud Andreas Hiiemägi (Kose AMK, KTM), etapil kolmas olnud Don-Eric Laane (RedMoto Honda Racing, KTM), kes avaetapi vahele jättis, oli hooaja kokkuvõttes neljas. 

Külgvankrite arvestuses krooniti talikrossi Eesti meistriteks Urmas Sugasep ja Veiko Parksepp (Sõmerpalu MK, AYR-KTM), kes Räpinas olid teised. Hõbe kuulub Tanel Reesnale ja Ruslan Talfile (RedMoto Honda Racing, AYR-KTM), pronksile sõitsid end Gert Gordejev ja Keit Kivaste (RedMoto Honda Racing, AYR-KTM). Etapivõidu said hooaja neljandana lõpetanud Madis Maante ja Siim Mokrik (Linnamäe krossiklubi, AYR-KTM). 

Mini MX Eesti meistriks tuli Raimond Reitel (Freetime Racing, Pitpro),  kes võitis viimase etapi, nii nagu ta oli seda teinud ka kahel eelneval. Teine oli etapil ja meistrisarja kokkuvõttes Marthi Lepik (Mini RC, Pitpro). Etapil saavutas kolmanda koha Kristel Raba (Freetime Racing, Pitpro), sarja pronks aga kuulub Sten Salujõele (Mini RC, Pitpro), kes oli Räpinas viies.   

Seeniorid sõitsid karikasarja arvestuses ja taas oli stardis Andres Krestinov (Motoextreme, Kawasaki), kes võitis etapi mõlema sõiduvõiduga. Ka avaetapi Kosel võitnud Krestinov ei osalenud teisel etapil, seega ei olnud tal võimalik kokkuvõttes saada kõrgemat kohta kui neljas. Eesti karikavõitjaks tuli Rene Jõgimaa (RedMoto Honda Racing, Honda), kes oli etapil kolmas, etapi teine koht kuulus hooaja kokkuvõttes samuti teise koha saanud Aivo Rabbile (Paikuse MK, Yamaha) ja kolmas oli hooaja kokkuvõttes Enno Lustus (Türi AMK, KTM). 65 cc klassis sai etapivõidu ja karikavõidu Henry Vesilind (AYR Racing Team, KTM), teise koha sai karikasarjas Egert Pihlak (Motoextreme, KTM), kes oli Räpinas teine. Hooaja kolmas koht kuulub Robert Saunale (Motoextreme, KTM), kes oli Räpinas neljas. Etapi kolmas koht kuulus Alex-Allar Rebasele (Kose AMK, KTM). 50 cc klassis tuli karikavõitjaks Marcel Peldes (RedMoto Honda Racing, KTM), teine on Andren Kaju (Tartu MKK) ja kolmas Kevin Sleng (Kose AMK, KTM). MX B klassis tuli Eesti karikavõitjaks Olari Puldre (Laansoo MK, Honda) Timo Vackermani (MX Racing Team, KTM) ja Jaanis Merila (Viljandi VMK, Honda) ees, MX C klassis Mihkel Reino (Suzuki) Urmet Petersoni (Viljandi VMK, Honda) ja Ain Kalda (RedMoto Honda Racing, Honda) ees. Mini MX Hobby karikavõitja on Mati Tagapere (Mini RC, Pitpro), teine Tanel Turro (Mini RC, Bucci Moto) ja kolmas Margus Oks (Mini RC Kawasaki). 85 cc B klassis on karikavõitja Marek Künnapas (Energia SK, KTM) ja teine Robert Saun.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles