Üks favoriite alustas kodust EM-finaalturniiri Prantsusmaa purustamisega

Copy
Saksamaa üks suurimaid punktitoojaid oli Maodo Lo (viskel).
Saksamaa üks suurimaid punktitoojaid oli Maodo Lo (viskel). Foto: Tilo Wiedensohler/imago/Scanpix

Korvpalli EM-finaalturniiri üks võõrustajatest Saksamaa alustas võidukalt, kui alistas neljapäeva õhtul Kölnis B-alagrupi kohtumises Prantsusmaa 76:63.

Sakslased said paremini minema ja tundus, et lisajõudu ammutati kohtumise eel toimunud Dirk Nowitzki särginumbri 14 külmutamisest. Teisel veerandajal juhiti koguni üheksa punktiga ning kui Prantsusmaa asus teise poolaja alguses mängu korraks juhtima, siis 19:4 spurdiga löödi vastased lõplikult pikali.

Prantsusmaa koondislased ei suutnud enam ühekseast punktist lähemale tulla ja võit oligi käes. Saksamaa tegi vaid üheksa pallikaotust ja sooritas vabavisked 58-protsendilise kahepunktivisetega. Võõrustajad näitasid ka oma pingi pikkust, kui vahetusmeeste skooritabelis troonisid sakslased 48:27.

Ääremängija Johannes Thiemann viskas sakslaste kasuks parimana 14 punkti, silma vähem said kirja Niels Giffey ja Maodo Lo. Nende NBA-staari Dennis Schröderi arvele jäi 11 punkti. Prantsusmaa poolelt kerkis üleplatsimeheks 18 punkti visanud Guerschon Yabusele, kaksikduubli ehk 11 punkti ja 12 lauapalli sai kirja Rudy Gobert.

N-ö surmagrupiks ristitud B-grupis kohtub ameeriklase Gordon Herberti juhendatav Saksamaa järgmiseks Bosnia Ja Hertsegoviinaga, mis alustas EM-finaalturniiri samuti võidukalt. Prantsusmaa läheb järgmisena kokku samuti kaotusvalu tunnistama pidanud Leeduga, kes jäi alla Sloveeniale.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tagasi üles