Soomlaste NBA-staar parseldati EMi avapäeval maha (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: Mauri Ratilainen

Kuigi korvpallisõprade põhitähelepanu on praegu koondunud Itaalias, Saksamaal, Tšehhis ja Gruusias toimuvale EMile, aetakse kossuasja agaralt edasi ka mujal.

Nõnda toimuski korvpalliliigas NBA läinud ööl suur vahetustehing, mille keskmes olid kolmekordne All-star Donovan Mitchell ja soomlaste tähtmängija Lauri Markkanen.

Kui siiani olid kuulujutud kogu senise karjääri Utah Jazzis pallinud Mitchelli viinud peaasjalikult New York Knicksi, siis nädala alguses asus mängumeest tõsiselt jahtima ka Cleveland Cavaliers. 

See jahisoov osutus aga erakordselt tõsiseks ning neli päeva hiljem ongi Mitchell nende mängumees ja muutnud Cavsi idakonverentsis taas arvestatavaks jõuks. 

Staarmängija saamiseks tuli Clevelandil lisaks Lauri Markkanenile loobuda veel Ochai Agbajist, Collin Sextonist ja kolmest tuleviku draft'ivalikust (2025, 2027 ja 2029). Lisaks teenis Jazz võimaluse 2026. ja 2028. aastal Cavaliersiga soovi korral draft'ivalikuid vahetada. 

Selle kompoti eest teeniti vastu küll «ainult» Mitchell, kuid seda vähemalt kolmeks aastaks. Nimelt allkirjastas 25-aastane mängumees 2020. aastal Jazzi ridades lepingupikenduse, mis nüüd Cavsile üle kanti. Järgmise kolme aastaga 96 miljonit USA dollarit teenival Mitchellil on sealjuures võimalik seda kontrahti ka aasta võrra pikendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles