PM MILANOS ⟩ Eesti alagrupi avamängus sai Ukraina ülisuure võidu Suurbritannia üle

Ville Arike
, Milano
Copy
Viskel on Ukraina koondise keskmängija Oleksi Len.
Viskel on Ukraina koondise keskmängija Oleksi Len. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli EMi C-alagrupi esimene mäng Milanos kujunes ühepoolseks, Ukraina alistas Suurbritannia koguni 90:61.

Ukrainlased haarasid ohjad algusest peale enda kätte, kuid esialgu olid mõlemad meeskonnad rünnakute lõpetamisel päris suurtes raskustes. Tunda andis suurturniiri alguse pinge, palju kogunes nii praaki kui ka lihtsaid möödaviskeid.

Esimene veerandaeg kuulus Ukrainale 22:17, suureks vaheajaks näitas tabloo 42:32. Kui teisel poolajal pall veelgi paremini hakkas korvi kukkuma, tegid ukrainlased sisse otsustava vahe ega vaadanud enam tagasi. Viimasel kuuel minutil mängisid ka viimased varumehed.

Ühtlaselt tegutsenud võitjate suuremateks korviküttideks kerkisid NBA mehed Svjatoslav Mõhhailjuk 17 ja Oleksi Len 13 punktiga. Kui turniiri eel oli palju juttu sellest, et Len alles kogub vormi, siis nüüd lisas ta punktidele 6 lauapalli ja 2 kulpi (neid tundus olevat küll rohkem) ning pani koos teise tsentri Artjom Pustovõiga korvialuse lukku. Brittide kasuks viskas Luke Nelson 16 punkti.

Homme on Ukraina vastaseks Eesti ning vastaste küllalt pingevaba tänane mäng meile kasuks ei tule. Ukrainlased saavad seitse tundi rohkem puhata (Eesti tänane mäng Itaaliaga algab Eesti aja järgi kell 22), lisaks ei pidanud keegi liialt väljakul rassima. Vaid Bohdan Blõznjuk mängis kauem, üle 27 minuti.

Suurbritannia homne vastane on Horvaatia, kes täna kell 18 alustab oma esimest mängu Kreekaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles