Soome ei suutnud NBA-tähe suurepärasest esitusest hoolimata EMil võiduarvet avada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lauri Markkanen viskas EMi avamängus küll 33 punkti, ent see Soomet võidule ei viinud.
Lauri Markkanen viskas EMi avamängus küll 33 punkti, ent see Soomet võidule ei viinud. Foto: EPA/MAURI RATILAINEN/Scanpix

Soome korvpallikoondis alustas EM-finaalturniiri Iisraeli vastu. Prahas toimunud kohtumises nähti selle EMi teist lisaaega, kus noppis 89:87 võidu Iisrael.

Soome läks EMi avamängule vastu väga suurte ootustega ning ekspertide hinnangul olid nad ka Iisraeli vastu favoriidid. Kohtusid ju meeskonnad ka nädal tagasi toimunud MM-valikmängus, kus soomlased võidurõõmu tundsid.

Oodatult alustasidki soomlased kohtumist edukamalt ning juba avaveerandil lõpuks oli nende edu 11 punkti (27:16). Teisel veerandajal kasvas Soome edu korraks 14-punktiliseks, ent pikemale pausile mindi ikkagi 40:40 viigiga.

Teisel poolajal pakuti Prahasse tulnud publikule punkt-punkti heitlust ning enam ei pääsenud kumbki meeskond seitsmest silmast enamasse eduseisu. Siiski hoidis Soome enne viimaseid minuteid väikest initsiatiivi, ent Iisrael polnud murdnud.

Veel 37 sekundit enne kohtumise normaalaja lõppu olid soomlased kolmega peal. Seejärel viigistas aga mänguseisus Iisraeli tähtmängija Deni Avdija. Viimastel rünnakutel eksisid valusalt nii soomlaste Lauri Markkanen kui ka Iisraeli tagamängija Gal Mekel. Nõnda ootas meeskondi lisaaeg.

Üleajal haaras Iisrael kohe initsiatiivi ja läks viie silmaga juhtima. Sealt ei suutnud Soome enam välja rabeleda ning nõnda tuli võtta vastu 89:87 kaotus.

Seejuures tegi soomlaste poolelt väga võimsa EMi avamängu nende NBA-täht Markkanen. Ääremängija arvele kogunes 32 mänguminutiga 33 punkti ja 12 lauapalli. Iiraeli kasuks viskas edukaimana Washington Wizardsis leiba teenib Avdija 23 punkti ja lisaks võttis 15 lauapalli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles