PM MILANOS Ukraina koondise peatreener eelisest Eesti ees: see on bulls**t!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ainars Bagatskis.
Ainars Bagatskis. Foto: Tairo Lutter

Ukraina korvpallikoondis alustas EMi finaalturniiri väga kindla 90:61 võiduga Suurbritannia üle. Peatreener Ainars Bagatskis jäi hoolealuste esitusega rahule ning vaatas juba ette ka homsele partiile Eestiga.

«Lõppskoor ei näita ilmselt päris objektiivselt kahe tiimi vahet. Suurbritannia on väga hea võistkond. Aga meil oli nende kahest viimasest mängust väga palju infot. Peamine, et suutsime enda mänguplaanist kinni hoida,» lahkas Bagatskis pressikonverentsil.

«Usun, et saime väga hästi hakkama. Muidugi on asju, mida saame parandada, aga erilist põhjust nurisemiseks pole. Ent see on nüüd minevik, peame juba keskenduma järgmisele [homsele Eestiga] mängule.»

Ukrainat toetasid avamängus mõned fännid.
Ukrainat toetasid avamängus mõned fännid. Foto: Tairo Lutter

Kui ukrainlased said avapäeval puhkama juba varakult, matš lõppes kohaliku aja järgi veidi enne 16, siis Eesti jookseb platsile viis tundi hiljem. Homme minnakse vastamisi kell 17. Meie meestel jääb kahe partii vahele heal juhul 18 tundi.

«Keskendun vaid asjadele, mida saan kontrollida. Täiesti vale oleks mõelda sellele, et meie mängisime vara, Eesti hilja, ning meil on palju aega puhata. Vabandust, aga see on bulls**t (inglise keeles täielik jama – J.J)!» teatas Bagatskis.

«Kohtume agressiivse ja targa tiimiga. Eestil on peale tulnud uus põlvkond. Olen mõnda meest juhendanud, tunnen neid. Nad teavad, kuidas korvpalli mängida. Eesti ei mängi enam nii nagu aastaid tagasi,» jätkas lätlasest juhendaja.

«Eesti mängib jõuliselt, agressiivselt ja kindlasti mitte isekalt. Nad teavad, kuidas oma tugevusi kasutad. Lisaks on neil domineeriv pikk.»

Ukraina koondise liider, brittide vastu üleplatsimehena 17 punkti kogunud Svjatoslav Mõhhailjuk lisas: «Ootame kindlasti raskemat mängu. Mõlemad tiimid on väsinumad. Eesti mängib füüsiliselt, jõulisemalt kui Suurbritannia.»

Kui Eesti viimati, 2015. aastal EMil mängis, juhendas Bagatskis alagruppi võõrustanud Lätit. Tema sõnutsi on väga keeruline toonast ja praegust satsi võrrelda.

«Toona mängis Eesti alamõõdulise koosseisuga ja agressiivselt. Nüüd on neil juures väga hea pikk mängija [Maik-Kalev Kotsar]. See muudab mängu väga palju,» märkis Bagatskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles