Ukraina tennisetäht näitas enda meelsust Valgevene superstaari vastu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Viktoria Azarenka ja Marta Kostjuk.
Viktoria Azarenka ja Marta Kostjuk. Foto: Sarah Stier/Getty Images/AFP/SCANPIX

USA lahtistel kohtusid teises ringis omavahel ukrainlanna Marta Kostjuk (WTA 65.) ja valgevenelanna Viktoria Azarenka (WTA 26.). Juba enne matši oli teada, et selles paaris on pingeline õhkkond.

Olukorras, kus Ukrainas toimub sõda ja nende üheks vastaseks on Valgevene, siis polnud imestada, et USA lahtistel pinged tõusevad. Juba enne turniiri toimunud heategevus üritusel keeldus Kostjuk mängimast, kuna algselt pidi seal Azarenka osalema. Kui toona loobus valgevenelanna mängimast, siis USA lahtistel läksid nad ikkagi vastamisi.

Azarenka teenis suhteliselt pingelises lahingus numbriliselt kindla 6:2, 6:3 võidu ja edenes kolmandasse ringi. Pärast kohtumist otsustas Kostjuk loobuda Azarenka käe surumisest. Tennises on spordimehelik pärast mängu vastase austamise märgiks kätt suruda. Ukrainlanna asetas ainult reketi vastase poolele, et nendega kokku kõksata.

«Ma ei tundnud, et käesurumine olnuks õige praeguses olukorras. Inimesed, kes ei tea olukorrast midagi, mõtlevad ilmselt, et paras mulle kaotuse eest,» kommenteeris Kostjuk, kes otsustas Azarenka kätt mitte suruda, kuna viimane pole mõistnud hukka sõda Ukrainas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles