VIDEO ⟩ Šokk: Duplantise pikk võiduseeria sai lõpu

Christopher Krutto
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: IMAGO/Chai v.d. Laage/Scanpix

Maailma parim meesteivashüppaja Armand Duplantis piirdus Belgias Brüsselis peetud Teemantliiga etapil kõigest kõrgusega 5.81 ja sai seetõttu «alles» teise koha.

22-aastane rootslane on oma ala täielik valitseja ja piirdub harva kõrgusega alla kuue meetri, kuid eile õhtul täpselt nii läks. Kõrguse 5.81 esimese katsega ületanud Duplantis ajas 5.91 peal lati kolmel korral maha ja piirdus seetõttu teise kohaga. Võidu noppis Filipiinide esindaja Ernest John Obiena, kes ületas kõrguse 5.91 viimasel katsel.

«Jah, see ei olnud minu parim võistlus. Ma ei tea, mis juhtus. Ma tundsin jalgades raskust ja ei suutnud leida hoojooksul rütmi,» sõnas Duplantis pärast võistlust Rootsi meediale.

«Mul pole kaua sellist võistlust olnud, aga neid juhtub. Ma suutnuks täna palju kõrgemale hüpata, aga ei suutnud hästi võistelda. Ma ei tundnud ennast parimas vormis,» jätkas ta.

Ja tõesti, Duplantise jaoks on teine koht väga haruldane. Enne seda oli ta võitnud 20 järjestikust võistlust, millest osa võttis.

Duplantis ei lase kaotusel ennast heidutada, vaid kavatseb seda kasutada enda motiveerimiseks. «Mul on veel üks võistlus. Tuleb edasi vaadata. Teemantliiga finaal Zürichis tähendab mulle palju. Tahan kättemaksu!» on Duplantis sihikindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles