Klubivahetus tuli Markkanenile täieliku šokina

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: Martin Divisek/SCANPIX

Korvpalli Euroopa meistrivõistluste avapäeval sai Soome korvpallitäht Lauri Markkanen ootamatu uudise. Nimelt kaasati ta vahetustehingusse, mille käigus tuleb tal Cleveland Cavaliersi särk vahetada Utah Jazzi oma vastu.

Markkanen ütles Iltalehtile antud intervjuus, et tal polnud vahtustehingust õrna aimugi. Ta mängis parasjagu hotellitoas pokkerit, kui kuulis uudist, et Clevelandiga liitub Donovan Mitchell. Tol hetkel ta veel ei taibanud, et ta ise on klubist lahkumas. Siis helistas talle Clevelandi esimees Koby Altman ning soomlane hakkas pilti kokku panema. 

«Rääkisime, aga ta ei saanud selle kohta väga midagi öelda. See oli üsna šokk. Ma ei osanudki sellest midagi arvata, sest see tuli nii suure üllatusena. Hiljem hakkasin mõtlema, kuidas autod ja muud asjad ühest kohast teise transportida. Üldiselt aetakse selliseid asju NBAs päris hästi, nad teevad kõik sinu jaoks nii lihtsaks kui võimalik,» lausus Markkanen.

25-aastane korvpallur tõdes, et vahetustehingud on osa ärist. «Muidugi jään ma Clevelandi igatsema. Mu perekonnale meeldis seal elada. Kuid olen kindel, et ka uues kohas läheb meil hästi. Olen selle klubi kohta kuulnud palju head,» lausus ta.

Vahetustehingu keskmeteks mängijateks olidki kolmekordne All-star Mitchell ja Markkanen. Kui siiani olid kuulujutud kogu senise karjääri Utah Jazzis pallinud Mitchelli viinud peaasjalikult New York Knicksi, siis nädala alguses asus mängumeest tõsiselt jahtima ka Cleveland Cavaliers.

See jahisoov osutus aga erakordselt tõsiseks ning neli päeva hiljem ongi Mitchell nende mängumees. Staarmängija saamiseks tuli Clevelandil lisaks Markkanenile loobuda veel Ochai Agbajist, Collin Sextonist ja kolmest tuleviku draft'ivalikust (2025, 2027 ja 2029). Lisaks teenis Jazz võimaluse 2026. ja 2028. aastal Cavaliersiga soovi korral draft'ivalikuid vahetada.

Selle kompoti eest teeniti vastu küll «ainult» Mitchell, kuid seda vähemalt kolmeks aastaks. Nimelt allkirjastas 25-aastane mängumees 2020. aastal Jazzi ridades lepingupikenduse, mis nüüd Cavaliersile üle kanti. Järgmise kolme aastaga 96 miljonit USA dollarit teenival Mitchellil on sealjuures võimalik seda kontrahti ka aasta võrra pikendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles