PM MILANOS Eesti alagrupikaaslased panid püsti ägeda korvpallipeo! Aga Kreeka ramm käis Itaaliast napilt üle

Jarmo Jagomägi
Copy
Kreeka koondise fännid tegid Milanos möllu.
Kreeka koondise fännid tegid Milanos möllu. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli EMi Milanos mängitava C-alagrupi teise vooru lõpetas pilgeni täis Mediolanum Forumis võõrustaja Itaalia ja Kreeka vastasseis. Külalised noppisid tulise heitluse järel 85:81 võidu.

Juba kohtumise eel oli selge, et tuleb vägev korvpalliõhtu. Lisaks itaallastele oli paberite järgi 12 700 pealtvaatajat mahutavas saalis omajagu Kreeka fänne. Hümnide järel leidus ilmselt vähe neid, kel ihukarvad püsti polnud.

Kohe algusest haaras ohjad Kreeka, kelle suureks eeliseks on Giannis Antetokounmpo-sugune monstrum. Kuigi külalistel õnnestus paaril korral vahe käristada nõksa üle kümne punkti, siis Itaalial oli esialgu igale käigule vastus olema. Sellise publiku ees ei saagi hetkekski alla anda!

Tõusude ja mõõnadega kulgenud avapoolaja lõpuks oli Kreeka edu 47:40. 

Antetokounmpo ei löönud küll platsi puhtaks, ent tegutses väga efektiivselt. Tema arvel oli 15 punkti, olles tabanud väljakult viskeid viskeid 9/6. Lisaks korjas kahekordne NBA põhiturniiri kõige vääruslikum mängija 7 lauapalli.

Itaalia võtmetegija oli avapoolajal Achille Polonara 11 silmaga. Sander Raieste endine tiimikaaslane (Vitoria Baskonias) tõmbab oma aktiivse mänguga rahvast veel enam käima.

Giannis Antetokounmpo.
Giannis Antetokounmpo. Foto: Tairo Lutter

Pärast pikka pausi jätkus lahing samas rütmis. Kreeka pääses 14 punktiga juhtima, ent Itaalia vastas 9:0 vahespurdiga, võideldes end taas löögiulatusse. Ent lõputult ei jaksa nemadki! Või siiski?

Kolmanda veerandaja viimased minutid kuulusid taas Kreekale. Otsustavaks kümneks minutiks oli külalistel all 71:57 edu.

Itaallased ei andnud alla. 35,8 sekundit enne lõpuvilet vähendati pikalt üle kümne punkti püsinud vahe kolmele. Aga vastast siiski kätte ei saadudki. Kuigi kaugviskega oli kahel korral võimalus seis viigistada ja matš lisaajale viia. 

Vägeva võitluse eest väärivad võõrustajad kindlasti kiitust!

Kreekal – nagu matši eel ka veidi eeldada võis – jagus lihtsalt käik-kaks enam. Kusjuures Antetokounmpoga sai Itaalia päris hästi hakkama. Teisel poolajal lisas ta vaid 10 silma, tabades väljakult 6/2. 

Kreeka poolelt lisas Antetokounmpo 25 punktile 23 silma kuus kolmest sopsanud Tyler Dorsey. Itaali parim oli 26 punktiga Simone Fontecchio.

C-alagrupis on kahe vooru järel võiduta Suurbritannia ja Eesti. Kreeka ja Ukraina pole veel vääratanud. Horvaatia ja Itaalia seis on 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles