Inglismaa kõrgliiga meeskonnad purustasid üleminekuakna jooksul viis aastat püsinud osturekordi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Selle suve kalleima ülemineku sooritas Anthony, kelle eest Manchester United maksis Ajaxile 95 miljonit eurot.
Selle suve kalleima ülemineku sooritas Anthony, kelle eest Manchester United maksis Ajaxile 95 miljonit eurot. Foto: english.ajax.nl

Sel suvel toimus jalgpallimaailmas väga palju üleminekuid ning nende seas oli ka väga hinnalisi liikumisi. Enamik nendest toimus just Inglismaa kõrgliiga meeskondade poolt, kes üheskoos püstitasid ajaloo osturekordi.

Inglismaa kõrgliiga meeskonnad kulutasid sel suvel koguni 2,2 miljardit eurot mängijate soetamiseks. See on absoluutne rekord, mida varasemalt hoidis 2017. aasta suvi, mil toimus näiteks ajaloo kalleim üleminek, kui Neymar siirdus 222 miljoni euro eest Barcelonast Pariisi Saint-Germaini.

Seejuures kulutasid Inglismaa kõrgliiga meeskonnad sisuliselt sama palju mängijate soetamiseks, kui teiste suurliigade meeskonnad kokku. Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania ja Saksamaa kõrgliiga meeskonnad kulutasid kokku 2,3 miljardit eurot.

2022. aasta suve kõige kallima ülemineku tegi Manchester United, kes hankis 95 miljoni euro eest Amsterdami Ajaxist Brasiilia ääreründaja Anthony mängijaõigused. See oli suuruselt ajaloo 13. ost. 82 miljonit maksis Londoni Chelsea keskkaitsja Wesley Fofana, Liverpool maksis Darwin Nunezi eest Benficale 75 miljonit ja sama summa maksis Chelsea veel ka äärekaitsja Marc Cucurella eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles