Putini üheks suuremaks toetajaks peetav olümpiavõitja: oleme peagi tagasi rahvusvahelisel areenil (7)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Veronika Stepanova on tuntud kui Vladimir Putini üks suurematest toetajatest.
Veronika Stepanova on tuntud kui Vladimir Putini üks suurematest toetajatest. Foto: Mikhail Klimentyev/Mikhail Klimentyev/TASS/Scanpix

Venemaa sportlased on alates Ukraina sõja algusest kõrvaldatud rahvusvahelistest spordivõistlustest. Nüüd tuli olümpiavõitja Veronika Stepanova lagedale üllatava avaldusega, justkui oleksid nad lähedal rahvusvahelisele areenile naasmisele.

Kohe, kui Venemaa alustas Ukraina vastu sõda, soovitas Rahvusvaheline Olümpiakomitee kõikidel alaliitudel Venemaa sportlastel keelata rahvusvahelistel areenidel võistlemise. Erand on ainult tennises, kus venelastel ja valgevenelastel on õnnestunud endiselt suurturniiridel mängida.

Hetkel pole paista, et Ukrainas toimuv sõda kuidagi lõppeks. Lisaks pole selge, millal üldse Venemaa sportlased võiksid naasta rahvusvahelistele võistlustele. Sestap ongi väga üllatav Pekingis olümpiavõitjaks kroonitud Stepanova avaldus, justkui õnnestuks Venemaa murdmaasuusatajatel juba õige pea rahvusvahelise suusaliidu (FIS) võistlustele naasta.

Sotsiaalmeedias kirjutas üks Soome mees venelannale, et too temaga abielluks ning nõnda saaks Stepanova FISi võistlustel teise riigi kodakondsena osaleda. Venelanna aga vastas järgmist: «Tänan pakkumise eest, aga oleme peagi juba rahvusvahelisel areenil tagasi. See otsus tuleb üha lähemale.»

Stepanova on alates Ukraina sõja algusest silma paistnud kui Vladimir Putini üks tõsisemaid toetajaid. Ta külastas märtsis Venemaa presidenti ning tunnustas teda tehtud töö eest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles