Ukraina kergejõustikulegend vinguvate Vene sportlaste kohta: uued tossud on neile tähtsamad kui inimelud

Christopher Krutto
Copy
Olga Saladuhha.
Olga Saladuhha. Foto: Andrew Boyers/REUTERS/Scanpix

Ukraina kergejõustikulegend Olga Saladuhha mõistis hukka Venemaa kõrgushüppetähe Marija Lassitskene, kes kurtis Nike’i Venemaalt lahkumise üle.

Lassitskene kurtis hiljuti Vene meedias, et tema spordiriiete ja jalatsite seisund on pärast Nike’i Venemaalt lahkumist kehvaks läinud, kuid see vihastas Saladuhhat, kes on oma silmaga näinud hävingut, mida venelased on Ukrainas põhjustanud.

«Rašistid hävitavad Ukraina tsiivilinfrastruktuuri, eriti spordirajatisi. Füüsiliselt, igapäevaselt, küüniliselt. Harkivis asuv Lokomotivi spordikompleks on raketirünnakutes tõsiselt kannatada saanud. Ujumisbassein ja poksiklubi, mis avati sõna õtseses mõttes sõja eelõhtul, on hävitatud,» kirjeldas Saladuhha ühismeedias.

Tema sõnul on venelased põhjustanud Ukraina spordiinfrastruktuurile üle 160 miljoni dollari väärtuses kahju. «Selle taustal kuulata Venemaa sportlaste nuttu, kuidas neid vaesekesi rõhutakse, on lihtsalt tülgastav,» jätkas ta.

«Kergejõustiklane ja poole kohaga kapten Venemaa armees, Marija Lassitskene, näiteks kurdab, et maailmakuulsad spordirõivaste brändid ei anna talle enam uut varustust ja ta peab vanade riietega võistlema.

Muidugi võime võrrelda Lassitskene vormi surmadega Butšas, Vinnõtsjas, Kramatorskis, piinamistega Olenivkas, igapäevaste pommitamistega Mõkolajivis ja Harkivis. Jah, «väikeste asjadega.»» oli ukrainlanna irooniline.

Tem sõnul ei tohi just selliste asjade pärast venelasi ja valgevenelasi rahvusvahelistele spordiareenidele tagasi lasta. «Nad ei mõistnud midagi ja ei õppinud midagi. Nende jaoks on uued tossud tähtsamad kui sadade tuhandete inimeste elu,» kirjutas Saladuhha.

Lisaks kutsus ta üles Ukraina sportlasi, et nad jätkaksid enese arendamist ja asuksid võimalusel välismaale treenima, kus on turvaline ning esindaksid riiki rahvusvahelistel võistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles