Eesti võitis ühel päeval koguni kaks EM-medalit

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eestile tõid EMilt ühel päeval medalid nii Vladimir Kunitsõn kui ka Carmel Uibopuu.
Eestile tõid EMilt ühel päeval medalid nii Vladimir Kunitsõn kui ka Carmel Uibopuu. Foto: Erakogu.

Ungaris Gyekenyesis toimuvatel allveeorienteerumise euroopa meistrivõistluste viiendal päeval oli kavas paralleelujumised. Seal teenisid Eesti sportlased koguni kaks medalit. Carmel Uibopuu võitis neidude seas hõbeda ja Vladimir Kunitsõn võitis täiskasvanute arvestuses pronksi.

Kvalifikatsioonis näitas Uibopuu vägevat minekut ning pääses teise ajaga edasi. Veerand- ja poolfinaalis eestlannal probleeme ei tekkinud ning finaaliuks oligi avatud. Talle astus vastu Tšehhi sportlane Barbara Svabodava.

Finaal oli väga võrdne ja viimases vaheajapunktis olid seisud võrdsed. Lõpuks suutis tšehhitar edestada Uibopuud kolme sekundiga ja eestlannale kuulus nõnda hõbemedal.  Kokkuvõttes oli see eestlannale nende võistluste neljas medal, millest kolm hõbedased ja üks kuldne.

Järgmisel hooajal täiskasvanute hulka kuuluv võitis neidude arvestuses aastate jooksul kokku 11 tiitlivõistluste medalit, neli kulda, kuus hõbedat ja ühe pronksi. Nende saavutustega on Uibopuu konkurentsitult edukaim Eesti noorallveeorienteeruja.

Carmel Uibopuu.
Carmel Uibopuu. Foto: Erakogu.

Meeste seas pääses Kunitsõn kvalifikatsioonist edasi seitsmenda ajaga. Esimeses ringis oli meie sportlase vastaseks Horvaatia sportlane, kelle alistamisega probleeme ei tekkinud. Veerandfinaalis oli Eesti koondislase konkurendiks ammusest ajast tuttav Sakslane Wilfred Krause, kes samuti alistus, ent mitte nii kindlalt.

Poolfinaalis tuli vastu Peter Balazs, kes näitas võimu ning lõpetas Kunitsõni teekonna. Hiljem tuli ungarlane ka Euroopa meistriks. Hea aeg andis siiski eestlasele pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles