Endine tippujuja meenutas eluohtlikku olukorda: tragöödia oli lähedal

Christopher Krutto
Copy
Agata Korc.
Agata Korc. Foto: Instagram @agata_korc

Endine Poola tippujuja Agata Korc avaldas, et oli ühel korral väga läheda sellele, et oleks mere äärde ujuma minnes hukkunud.

Korc rääkis SportoweFakty veebilehele, kuidas läks 10 aastat tagasi sõpradega randa. Ta asus vette ujuma ja tundis ennast võrratult. Mingi hetk aga ujuja ehmatas, sest oli ootamatult sattunud rannikust umbes 300 m kaugusele.

Poolat 2008. aasta Pekingi olümpial esindanud ujuja sattus paanikasse ja kahtles, kas jõuab üldse randa tagasi Seejärel proovis ta rahuneda, pööras ennast selili, ajas käed ja jalad laiali ning suunas silmad taeva poole. Seejärel pani Korc silmad kinni ja hingas sügavalt. Tal õnnestus rahuneda ning seejärel asus ta tagasi ujuma.

Pärast maa peale jõudmist kukkus Korc rannaliivale kokku. «Tundsin rannas suurt leevendust, aga ma ei mõistnud, kuidas nii ohtlikusse olukorda sattusin. Eriti veel professionaalina,» tunnistas 36-aastane poolatar.

«Pärast mõnda aega rääkisin sellest sõpradele. Nad ei saanud aru, millest ma läbi olin käinud. Kõrvalt tundus, et ma ei vaja abi. Nad ei näinud väga palju. Ma olin rannast kaugel,» tunnistas Korc, kelle osasid sõpru see olukord hirmutas.

«Ma olin teadlik, et tragöödia oli lähedal. Sel päeval ma enam vette tagasi ei läinud. Järgmistel päevadel, kui läksin õlgadeni vette, tundsin suurt ebamugavust. Õnneks see ei mõjutanud mu karjääri,» meenutas poolatar.

Pärast seda olukorda algatas Korc fondi, mille eesmärgiks on Poolas uppumissurmade vähendamine. Ta õpetab nüüd inimestele, kuidas sarnastes olukordades tegutseda, et eluga pääseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles