EMile ajalooliselt halva alguse teinud Leedu on krahhi äärel (1)

Christopher Krutto
Copy
Saksamaa mängijad saavad tähistada võitu, leedukate seis on samas väga keeruline.
Saksamaa mängijad saavad tähistada võitu, leedukate seis on samas väga keeruline. Foto: fiba

Leedu korvpallikoondise jaoks on EM alanud väga keeruliselt. Esimesed kaks mängu kaotanud leedukad lootsid Saksamaa vastu avada võiduarve, kuid pidid pärast kõva võitlust lahkuma taas pettunult.

Kohtumine oli pingeline ning tasavägine ja vaid viis minutit enne lõppu oli kahe tiimi vahe vaid üks punkt. Saksamaa haaras seejärel initsiatiivi ja pääses 89:82 ette. Ometi suutsid leedukad normaalaja 89:89 viigistada ning ees ootas lisaaeg.

Esimesel lisaajal olid pigem eduseisus leedukad, kuid lõpuks lõppes see 96:96 viiginumbritega. Teisel lisaajal tabas sakslaste suurim täht Dennis Schröder kõigepealt kolmese ning seejärel vajutas kaks kolmest kotti tema tiimikaaslane Maodo Lo. Sellest ei suutnud leedukad enam tagasi tulla ja lõpuks said sakslased 109:107 võidu.

Võitjate parimaks kerkis 32 punktiga Franz Wagner, kes korjas lisaks ka kaheksa lauapalli. Teda toetasid 25 silmaga Schröder ja 21 punktiga Lo. Leedukate parimana viskas 34 punkti Jonas Valanciunas. Tema arvele jäi ka 14 lauapalli. Marius Grigonis lisas 17 silma.

Kusjuures tegu on esimese korraga ajaloos, kui Leedu on alustanud EM-finaalturniiri kolme järjestikuse kaotusega. Samas on kõigi kolme vastase näol – lisaks Saksamaale veel Prantsusmaa ja Sloveenia –olnud tegu tugevate meeskondadega.

Neil on veel mängimata Bosnia ja Hertsegoviina ning Ungariga. Kui leedu soovib play-off’i jõuda, siis tuleb neil need mängud kindlasti võita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles