Absurd: kohtunikud jätsid Leedule vabaviske andmata

Christopher Krutto
Copy
Jonas Valanciunas tegi küll võimsa mängu, visates 34 punkti ja korjates 14 lauapalli, aga lõpuks võis mängu saatuse otsustada üks vabavise, mida tema või keegi tema koondisekaaslastest visata ei saanudki.
Jonas Valanciunas tegi küll võimsa mängu, visates 34 punkti ja korjates 14 lauapalli, aga lõpuks võis mängu saatuse otsustada üks vabavise, mida tema või keegi tema koondisekaaslastest visata ei saanudki. Foto: fiba

Leedu korvpallikoondis pidi täna juba kolmandat korda tänavusel EMil tundma kaotusevalu, kui 107:109 jäädi alla Saksamaale. Samas võinuks kohtumine minna teisiti, kui kohtunikud poleks jätnud Leedule ühte vabaviset andmata.

Nimelt sai natuke üle minuti enne kolmanda veerandaja lõppu Saksamaa koondise peatreener tehnilise vea, kuid ükski Leedu mängija selle eest vabaviset visata ei saanud.

Täpselt enne tehnilist viga oli Jonas Valanciuas meelitanud Maodo Lolt välja viskevea, mille eest tal oli kasutada kaks vabaviset. FIBA reeglid näevad ette, et tehnilise vea eest saadud vabavise pidanuks eelnema kahele viskevea eest määratud vabaviskele.

Valanciunas eksis mõlemal vabaviskel, mida proovida sai ja lauapall läks sakslastele. Algselt määrati mängu protokolli kolm eksitud vabaviset, kuid hiljem BasketNewsi andmetel tehnilise vea eest määratud vabaviske märgis kustutati protokollist.

«Nende treener või keegi pingilt sai tehnilise vea ja me ei saanud selle eest viset,» sõnas ääremängija Mindaugas Kuzminskas pärast mängu. «Kui meie treenerid pärast protestima hakkasid, siis volinik lihtsalt istus seal üleni punasena ja ei teinud midagi.»

Leedu esitas olukorra kohta ka protesti, kuid FIBA ei võtnud seda menetlusse, kuna vastavad dokumendid jõudsid nendeni väljaspool ettenähtud ajaraami ehk rohkem kui 60 minutit pärast mängu lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles