Bosnia šokeeris Sloveeniat ja Doncic pidi esimest korda karjääris EMil kaotusevalu tundma (1)

Christopher Krutto
Copy
Bosnia ja Hertsegoviina mängijad võitu tähistamas.
Bosnia ja Hertsegoviina mängijad võitu tähistamas. Foto: fiba

Bosnia ja Hertsegoviina korvpallikoondis sepistas EMil suurüllatuse, kui alistas 97:93 valitseva Euroopa meistri Sloveenia.

Avapoolajal suutsid sloveenid hoida kerget edu, kuid mäng püsis pingeline ning teisel poolajal suutsid bosnialased hästi mängus püsida.

Kui veidi alla nelja minuti oli jäänud, seisis tablool 86:86. Siis sai Jusuf Nurkic Luka Doncicilt vea välja meelitatud ja tabas kaks vabaviset. John Roberson tabas järgmseil rünnakul vaba kolmese ja Bosnia pääses 91:86 ette.

Seda edu enam ära ei antud ning nii võetigi lõpuks väga magus võit.

Bosnia parimaks kerkis 23 punktiga Roberson. Teda toetas 22 silmaga Džanan Musa.

Sloveenia poolelt viskas parimana 22 punkti Vlatko Cancar. Goran Dragic toetas teda 20 silmaga.

Sloveenlaste suurima staari Luka Doncici jaoks oli tegu keerulise mänguga. Ta kogus küll 16 punkti, kaheksa lauapalli, kaheksa resultatiivset söötu ja neli vaheltlõiget, kuid sai kirja ka viis pallikaotust ja eksis kõigil kaheksal kolmepunktiviskel.

Ühtlasi oli see Doncici jaoks EMilt karjääri esimene kaotus. 2017. aastal läbis Sloveenia alagrupi puhaste paberitega ning mõistagi ka play-off'i, sest krooniti nad ju Euroopa meistriteks.

Bosnia võiduga läks B-grupis seis hapuks Leedul, kes on alustanud turniiri kuue kaotusega. Neil tuleb nüüd võita mõlemad allesjäänud mängud ja loota, et eespool keegi libastub.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles