Tunnetemöllus Gruusiale kaotanud Türgi ähvardab EMi pooleli jätta (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Türgi koondise peatreener Ergin Ataman ülereageerimas.
Türgi koondise peatreener Ergin Ataman ülereageerimas. Foto: Irakli Gedenidze

Korvpalli EMi A-alagrupis sai pühapäeva õhtul ülimalt magusa võidu Gruusia, kes alistas emotsionaalses kohtumises kahe lisaaja järel 88:83 Türgi. Või vähemalt selline oli skoor tablool kohtumise lõppedes. Mis saab aga edasi...

Türgi–Gruusia kohtumise dramaatiliseimad hetked jäävad teise lisaaega, kus Alexander Mamukelashvili viis 1.26 enne lõppu kaugviskega grusiinid 84:81 ette.

Vastav seis püsis seejärel tablool ca minuti, kuni türklane Cedi Osman tegi Rati Andronikashvili vastu viskel ebasportliku vea. Otsus, mille peale läks Türgi koondise peatreener Ergin Ataman nõnda pöördesse, et teda ei õnnestunudki maha rahustada ja saadeti lõpuks platsilt ära. 

Selle tulemusena teenis Gruusia aga viis vabaviset, millega kindlustatigi endale magus 88:83 võit.

Võitjate resultatiivseimana tõi Mamukelashvili 20 punkti, Thaddus McFadden toetas teda 17, Giorgi Shermadini ja Andronikashvili 15 silmaga. Türklaste kõige tulemuslikum oli Alperen Sengun 21 punktiga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ent paraku ei piirdunud draama sellega. Pärast kohtumist hakkasid türkased rääkima hoopiski neljandal veerandajal juhtunust. Nimelt hakkasid Furkan Korkmaz ja Duda Sanadze 4.48 enne lõppu väljakul rüselema.

Mõlemad mehed saadeti pärast seda riietusruumi, kuid türklased väidavad, et Korkmazi ründasid teel sinna veel kolm Gruusia koondislast – väidetavalt Tornike Shengelia, Goga Bitadze ja Sanadze – ning turvamehed. 

Nüüd ongi Türgi korvpalliliidu asepresident Omer Onan öelnud, et kui vastavast intsidendist neile turvakaamera linti ei edastata, jätavad nad EMi lihtsalt pooleli.

Furkan Korkmaz
Furkan Korkmaz Foto: fiba

Türgi koondise abitreener Hakan Demir kirjeldas mängujärgselt juhtunut järgmiselt: «Platsil valitseb alati pinge ja atmosfäär oli väga hea. Mängijate vahel lihtsalt juhtus midagi. Aga see, mis juhtus pärast, kui meie mängija jalutas riietusruumi ja kolm Gruusia koondislast ning turvamehed asusid temaga kaklema... see on täiesti lubamatu!

Mängijad võivad väljakul ikka sõneleda ja rüseleda, kuid platsilt eemal on nad sõbrad. Aga see, kui turvamehed või politsei samuti asjasse sekkuvad...ma ei tea, me tahame sellest turvakaamera jäädvustust vaadata.»

Koridorides juhtunu polnud aga ainus skandaalne seik tolles mängus. Nimelt suutsid lauakohtunikud Korkmazi–Sanadze rüseluse ajal sujuvalt 22 sekundit kellalt maha jooksutada. Seega on türkastel soovi korral ilmselt veel üks protestikaart tagataskus.

Teises pühapäevaõhtuses kohtumises tuli Prantsusmaal Ungari vastu üllatavalt palju vaeva näha. Kogu higi tasus ennast siiski ära, sest lõpuks teeniti 78:74 võit. Võitjate kõige tulemuslikum oli Guerschon Yabusele 17 punktiga, ungarlaste parim oli Adam Hanga 18 silmaga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles