PM MILANOS ⟩ EMi varjutavad kohtunikeskandaalid. Atso Matsalu: võib-olla ongi Euroopale seda vaja, et asi paraneks

Ville Arike
, Milano
Copy
Horvaatia koondislane Mario Hezonja (keskel läbimurdel) sai mängus Suurbritanniaga kohtunike otsuste peale korralikult pahaseks.
Horvaatia koondislane Mario Hezonja (keskel läbimurdel) sai mängus Suurbritanniaga kohtunike otsuste peale korralikult pahaseks. Foto: Luca Bruno/AP Photo/Scanpix

Neljas linnas peetavad Euroopa korvpallimeistrivõistlused on kohtunike poolel toonud juba korralikke skandaale, asi on paisunud nende kehva taseme üle kirumisest palju suuremaks. Postimehele selgitas olukorda kauaaegne FIBA kategooria kohtunik ja komissar Atso Matsalu.

Matsalu on Milanos fännina Eesti koondisele kaasa elamas, aga on ka kohtunikke puudutavate uudistega kursis. Nende taseme üle on viimastel nädalatel tulnud kurtmisi vaat et igast Euroopa nurgast. Õhatakse, et koondiste mänge peaksid vilistama Euroliiga kohtunikud.

Siia koer maetud ongi. «Kohtunikud on sattunud Euroliiga ja FIBA sõja hammasrataste vahele. Kui mingite liigade vahel on konflikt, kannatavad alati kohtunikud,» ütles Matsalu alustuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles