Eestlasest viiekordne Euroopa meister on teelahkmel: jätkata samamoodi või lombi taga

Karl Mihkel Eller
Copy
Kevin Saar (keskel) on EM-sarjas võidutsenud 2017. aastast alates. Nüüd seisab ta teelahkmel, kas jätkata vanaviisi või proovida kätt USAs maailma tippude vastu.
Kevin Saar (keskel) on EM-sarjas võidutsenud 2017. aastast alates. Nüüd seisab ta teelahkmel, kas jätkata vanaviisi või proovida kätt USAs maailma tippude vastu. Foto: Wsc

Pärnakas Kevin Saar tuli nädalavahetusel viiendat korda järjest quadracer’ite Euroopa meistriks ning ihkaks end tulevikus proovile panna Ameerika Ühendriikides, kus võistlevad selle spordiala maailma tipud.

Neljast etapist koosnenud EM-hooaja viimasele osavõistlusele Tšehhis Kaplices läks Saar vastu 25-punktilise edumaaga lähima konkurendi ees. Viienda EM-tiitli kindlustanud Saar ütles, et viimasel etapil oli tal natuke õnne, suurimal ohustajal, norralasel Christopher Tveraenil aga mitte. «Esimeses sõidus sain eest ära, põhikonkurent kukkus, tema sõit lõppes sellega. Pärast seda sai rahulikumalt võtta, üks punkt oli veel tiitlivõidust puudu. Teise sõiduga sain selle kätte. Läks kuidagi lihtsalt, tal (Tveraenil – toim) oli ebaõnne, mul läks väga hästi,» ütles Saar intervjuus Postimehele.

22-aastane Saar on quadracer’ite EM-sarjas ilma teinud 2017. aastast, alates sellest ajast on ta tulnud viiel korral Vana Maailma meistriks. Vaid 2020. aastal jäi sari pandeemia tõttu toimumata. Tänavune tiitlijaht algas edukalt aprillis avaetapil Hollandis, kus ta võitis kõik kolm võistlussõitu kindla eduga. «See läks nii hästi, kui üldse sai minna. Mul ei ole kunagi varem avaetapp nii hästi õnnestunud. See oligi hea hooaja edu alus,» kinnitas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles