PM MILANOS ⟩ Ukraina üllatas võiduga Itaalia üle ja jättis Eesti koondisele õrna võimaluse!

Ville Arike
, Milano
Copy
Ukraina koondise liider Svjatoslav Mõhhailjuk (vasakul) kerkis 25 punktiga üleplatsimeheks, pildil mängib ta kaitses itaallase Stefano Tonuti vastu.
Ukraina koondise liider Svjatoslav Mõhhailjuk (vasakul) kerkis 25 punktiga üleplatsimeheks, pildil mängib ta kaitses itaallase Stefano Tonuti vastu. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli EMi Milano alagrupi kolmanda vooru viimases mängus sündis paras üllatus, sest võõrustaja Itaalia pidi tunnistama Ukraina 84:73 paremust. See aga tähendab, et Eesti koondisel säilib õrn võimalus pääseda play-off'i!

Nimelt on C-grupis nüüd Ukrainal ja Kreekal kolm ning Horvaatial kaks võitu, need meeskonnad on Eestile püüdmatud. Ent Itaalial on jätkuvalt üks võit, mis saadi avavoorus Eesti üle. Kui meie nüüd võidame kaks viimast mängu - teisipäeval Suurbritanniat ja neljapäeval Kreekat - ning Itaalia kaotab kaks viimast - vastavalt Horvaatiale ja Suurbritanniale - saame neist mööda, neljandale, Berliini viivale kohale!

Lisaks säilib variant, et nii Eesti, Itaalia kui ka Suurbritannia lõpetavad võrdse võitude arvuga, siis aga otsustab paremusjärjestuse omavaheliste mängude korvide vahe. Sellest kolmikust on seni mänginud ainult Eesti ja Itaalia ning oleme 21 punktiga miinuses. Selle variandi korral neljanda koha saamiseks peame rohkem kui 21 punktiga võitma britte ning seejärel lootma, et nood alistavad meile sobiva vahega Itaalia.

Ukraina ja Itaalia mängus sai otsustavaks seisult 57:57 alanud viimane veerandaeg, kus võõrustajad jäid vahepeal viieks minutiks kuivale! Ukrainlaste enesekindlus oli laes, itaallaste oma aga täiesti kadunud ning niimoodi korralik vahe sisse tuligi. Ukraina võitis perioodi 27:16! Võitjate kasuks viskas Svjatoslav Mõhhailjuk 25, Ivan Tkatšenko ja Issuf Sanon 17, kaotajaile Achille Polonara 17, Simone Fontecchio 14, Marco Spissu 11 punkti.

Ukraina sai küll 5:2 algedu, kuid seejärel haarasid initsiatiivi võõrustajad. Kaks kolmest tabas mängujuht Marco Spissu, korve lisasid ka teised mehed ning kaheksandal minutil juhtis Itaalia 15:8. Ukrainlasi hoiti ohjes sama hea kaitsega, millega avavoorus kägistati ära ka Eesti koondis.

Kuid Ukraina näitas samasugust võitluslikkust nagu kahes eelmises mängus ega kavatsenudki alla anda. Avaveerandi lõpuks võõrustajate eduseisu 21:16. Teisel perioodil kärises vahe mitmel korral kümnele punktile, kuid Ukraina tuli poolajaga 12 punkti visanud Svjatoslav Mõhhailjuki vedamisel mängu tagasi. Suureks vaheajaks oli seis 42:38 Itaaliale ning kolmanda veerandi lõpuks jõudis Ukraina viigini.

C-grupi tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Prahas mängitavas D-grupis polnud turniiri ühel suursoosikul Serbial probleeme Soome alistamisega 100:70. Juba poolajavileks näitas tabloo 62:34.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles