Korvpallur, kes pääses massimõrvast ja sündis metsas

Postimees Sport
Copy
Bosnia ja Hertsegoviina mängijad pärast Sloveenia alistamist ja play-off'i koha kindlustamist.
Bosnia ja Hertsegoviina mängijad pärast Sloveenia alistamist ja play-off'i koha kindlustamist. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS/Scanpix

Bosnia ja Hertsegoviina korvpallikoondislasel Emir Sulejmanovićil oli raske lapsepõlv. Ta sündis Žepa ja Srebrenica vahelises metsas 13. juulil 1995 ehk vaid loetud päevad pärast enam kui 8000 inimelu nõudnud massimõrva Srebrenicas.

22-aastane Hispaania klubi Bilbao Basketi suur äär meenutas EM-finaalturniiril oma rasket lapsepõlve. «Kuulid langesid igast küljest, otsiti kohta, kuhu peita, et ellu jääda. Minu varalahkunud ema oli sel hetkel rase, sünnitas mind metsas. Kasutan ka võimalust tänada inimesi, kes aitasid, et tal kõik ladusalt kulgeks. Arst nägi mind esimest korda kuu või kahe pärast,» vahendas Sulejmanovići sõnu Horvaatia portaal 24sata.hr.

Sulejmanović kohtus oma isaga esimest korda aasta pärast sündi, sest mees oli poja sünni ajal koonduslaagris. Pärast sealt vabanemist koliti Soome, kus Sulejmanović hakkas harrastama korvpalli. «Mulle räägiti, et ma kartsin teda lapsena, ma ei tundnud teda, ma ei teadnud, kes see mees on,» pihtis Sulejmanović.

Profikarjääri alustas Sulejmanović 2011. aastal Sloveenia klubis Union Olimpijas, mõnda aega oli ta ka Barcelonas ning 16/17 hooajal mängis ka Zagrebi Cibonas. EMil on Horvaatia saanud kaks võitu ja ühe kaotuse, Sulejmanović on kokku pääsenud väljakule kaheksaks minutiks ja tabanud ühe kaugviske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles