Dirk Nowitzki: eestlased tegid midagi imelist

Postimees Sport
Copy
Dirk Nowitzki.
Dirk Nowitzki. Foto: imago/Martin Hoffmann/Scanpix

Saksamaa korvpallikoondise endine mängija Dirk Nowitzki külastas EM-finaalturniiri saadikuna esmaspäeval Milanos toimunud alagrupimänge, sealhulgas ka Eesti ja Horvaatia kohtumist. 44-aastasele Dallas Mavericki legendile avaldasid muljet Eesti korvpallifännid.

Ka rahvusvaheline meedia on maininud, et üks asi, mis Milano silma paistab on Eesti fännid, kes ergutavad oma meeskonda heas ja halvas. Neid on palju, nad on valjud ja tekitavad oma mängijates tunde, nagu nad võistleksid kodus. Ka Nowitzki ei saanud jätta neile kiidulaulu laulmata.

«Fännide toetus on sellel EMil olnud hämmastav. See, mida eestlased [esmaspäeva] esimeses mängus tegid, oli hämmastav. Oleme väga õnnelikud ja meil on siiani olnud hämmastavad mängud,» rääkis Nowitzki pressikonverentsil.

Tegelikult jagus sakslasel kiidusõnu Euroopa järgmise põlvkonna mängijatele, keda NBAs veavad Giannis Antetokounmpo (Kreeka), Luka Doncic (Sloveenia) ja Nikola Jokic (Serbia).

«Noored on põnevil ja kui talente on rohkem, siis on ka valik suurem. Loodetavasti saab Euroopa üldine tase veelgi paremaks minna. Oskuste tase on tõesti hea, kuidas nad mängu loevad, see on meeletu. Olen väga üllatunud,» ütles Nowitzki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles