Janek Õiglane: kolm aastat pole olnud päevagi, mil mu jalg poleks valutanud

Postimees Sport
Copy
Janek Õiglane kergejõustiku EMil Münchenis.
Janek Õiglane kergejõustiku EMil Münchenis. Foto: Mihkel Maripuu

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel kümnevõistluses pronksmedali võitnud Janek Õiglane tõmbas hooajale joone alla ning avas raske hooaja tagamaid.

«See spordiala on täis üllatusi, raskusi ja nalja. Viimased kolm aastat on olnud ülirasked ja mul pole olnud ühtegi päeva, mil mu jalg poleks valutanud,» kirjutas ta oma Facebooki lehel.

Ta kiitis oma treenerit James Thomasit, kellest paremat ei oska soovida. «Temast paremat treenerit ei oska tõesti soovida. Võiksin loetleda kõik ülikooli treenerid, aga siis tuleks see postitus veelgi pikem. Tahan lihtsalt tänada kõiki Georgia ülikooli treenereid ja töötajaid, kes on mind oma pereliikmeks võtnud. Armastan teid kõiki,» jagas eestlane tunnustust.

Hooaeg algas Tennessees isikliku rekordi, 8405 punktiga, mis tõstis Õiglase enesekindluse kõrgele. «Peale seda vaevas jalg mind rohkem ja jätsin vahele mõne väga olulise nädala. Sain ka päris tugeva hüppeliigese nihestuse ja olin kolm nädalat trennist eemal. Ja siis lajatas Covid mulle kõvasti,» lisas Õiglane.

USAs MMil otsustas Õiglane kettaheite järel katkestada, sest jalavalu oli väljakannatamatu. «See oli laastav moment ja mul oli veel mitu päeva pärast seda keeruline,» selgitas Õiglane, et Eestisse jõudis tehti talle jalalabasse süstid ning pärast seda oli ta EMiks valmis.

«EMil oli mu meelestatus palju parem. Keskendusin nautimisele ja lõbutsemisele. Võtsin ala-ala haaval ja lõpetasin pronksmedaliga. Olen alati unistanud täiskasvanute tiitlivõistluste medalist ja ma ei saa olla õnnelikum. See oli minu jaoks maagiline hetk ja kogu valu, mida ma olen viimase kolme aasta jooksul iga päev tundnud, oli seda väärt. Kohtumiseni järgmisel hooajal,» lisas eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles