Gruusia tähtmängija avaldas, et nende pered saavad türklastelt tapmisähvardusi

Postimees Sport
Copy
Tornike Shengelia (paremal).
Tornike Shengelia (paremal). Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Korvpalli EMi A-alagrupis toimus pühapäeva õhtul dramaatiline kohtumine Gruusia ja Türgi vahel, mille pinged ei vaibu veel teisipäevakski. Väidetavalt tungsid Türgi koondislasele Furkan Korkmazile teel riietusruumi kallale Gruusia mängijad ja turvamehed. Nüüd võttis sõna skandaali kistud Gruusia mängija Tornike Shengelia.

Shengelia avaldas, et kõik tegid intsidendis vigu, kuid nüüd on asi jõudnud nii kaugele, et Türgi fännid saadavad Gruusia mängijatele ja peredele tapmisähvardusi.

«Tühjast kohast tekkis inetu olukord ja väga kahetsusväärne, kuidas seda lahendati. Seda oleks saanud mõlemad pooled kergesti vältida. Ühest küljest oleksime võinud reageerida erinevalt ega poleks pidanud laskma emotsioonidel maksimumini tõusta.

Oleksime pidanud tegema paremini tööd, mitte reageerima provokatsioonile. Me reageerisime inimestena, meestena ja näitasime oma reaktsiooni. Teisest küljest, kui konflikt algab väljakul, peaks see alati sinna jääma. Ei tohiks paluda teiste mängijate, oma sõprade, pere ja tuhandete fännide ees tunnelisse minna ja seal võitlust jätkata.

Vähe sellest, kui olime teel riietusruumi, jätkusid provokatsioonid ka teiselt poolt tunnelit. Meid kutsuti igasuguste nimedega ja paluti käeliigutustega sinna kaklema minna. Türgi poolelt meediale tehtud avaldused on maalinud hoopis teistsuguse pildi, mis tekitas Türgi fännides agressiooni meie ja meie perede suhtes. Agressioon, mis sisaldab väga häirivaid sõnumeid ja tapmisähvardusi,» seisis Gruusia korvpalliliidu tehtud Tornike Shengelia avalduses.

88:83 Gruusia võiduga lõppenud kohtumise normaalaja viimase veerandi keskel hakkasid Türgi koondislane Furkan Korkmaz ja grusiin Duda Sanadze väljakul rüselema. Mõlemad mehed saadeti pärast seda riietusruumi, kuid türklased väidavad, et Korkmazi ründasid teel sinna kolm Gruusia koondislast – väidetavalt Tornike Shengelia, Goga Bitadze ja Sanadze – ning turvamehed.

Muide, Shengelia ei kuulu mängijana koondisesse, sest sai vahetult enne EM-finaalturniiri vigastada. Siiski on ta mängude ajal meeskonnale toeks ja viibib koos abipersonaliga vahetusmängijate juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles