Maailmameister kaotas Ukraina sõjas elu

Postimees Sport
Copy
Serhi Karnauhhov.
Serhi Karnauhhov. Foto: Wikipedia

Venemaa sõda Ukrainas nõudis järjekordse ohvri spordimaailmast. Vene sõdurid kustutasid jõutõstmise maailmameistri Serhi Karnauhhovi eluküünla.

Karnauhhov kuulus luurerühma koosseisu, mis jäi Izjumi rajoonis vaenlase tule alla. 43-aastane sportlane sai surmava peavigastuse. Tema lesk Alina rääkis Hromadske portaalile, et kannab kaelas abikaasa medaljoni, abielusõrmust ja lamedat kuuli, mis oleks võinud Serhi 2019. aastal tappa. Tegemist oli snaipri kuuliga, mis oli suunatud pähe, kuid aknaraami rikošetist lendas kuul mehe kätte.

Karnauhhovi lesk rääkis üksikasjalikult, kuidas pataljoniülem teatas talle kallima surmast ning ta sõitis surnukuuri oma meest tuvastama. «Surnuid evakueerinud mees käitus väga inimlikult, andis mulle aega, et istuda veoauto külmas tagaosas, kus oli minu abikaasa, kes oli veel soe. Kallistasin ja suudlesin teda ning palusin tal mitte muretseda, sest ma olin seal,» rääkis Alina.

Tapetud sportlane avaldas soovi Ukraina armeega liituda juba 2014. aastal, kui algas sõjategevus Ida-Ukrainas. Hilisema abikaasaga kohtus ta aasta hiljem Donetskis, kus Alina oli tööl vabatahtlikuna.

2020. aastal lahkus Karnauhhov sõjaväest, kuid tänavu, kui algas Venemaa pealetung, astus taas teenistusse. Sõja eest tuli Alinal lahkuda ka nende kodust ning tal oli kahju, et ei suutnud kaasa võtta abikaasa sõjamedaleid, kuid organiseeris nii, et tuttavad said need siiski kaasa võtta. «Ma ei saanud lasta okupantidel neid endale saada. Mu maja võeti ära ja mu mees tapeti, aga ma ei anna oma mälestusi ära,» ütles naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles