Pensionile läinud Fury tahab sel aastal poksiringi naasta

Postimees Sport
Copy
Tyson Fury 23. aprillil pärast Dillian Whyte alistabist WBC raskekaalu tiitlimatšis.
Tyson Fury 23. aprillil pärast Dillian Whyte alistabist WBC raskekaalu tiitlimatšis. Foto: Nick Potts/AP/Scanpix

WBC raskekaalu meister Tyson Fury on pakkunud Anthony Joshuale võimalust veel enne selle aasta lõppu tiitlivöö eest võidelda. 34-aastane Fury otsib vastast pärast seda, kui tema rivaal, WBO, WBA ja IBF-i tšempion Oleksandr Ussõk teatas, et ta naaseb ringi alles järgmisel aastal.

Joshua kaotas augustis Saudi Araabias toimunud tiitlimatšis Ussõkile, mis on omakorda viinud Fury võimalikule poksiringi naasmisele. Viimane teatas aprillis, et läheb pensionile, kuid nüüdne väljakutse Joshuale näitab, et Furyl on tõsi taga.

«Te olete kõik kuulnud, et astun järgmise paari kuu jooksul taas ringi, kuid enne vastase väljakuulutamist pean ma ühte asja igaks juhuks tegema. Anthony Joshua, ma tean, et sa kaotasid just võitluse Ussõkile ja ma tean, et sul pole praegu tiitlivõid. Tahaksin anda sulle võimaluse võidelda minuga WBC raskekaalu maailmameistritiitli nimel juba lähikuudel,» rääkis Fury Twitteris avaldatud videos.

Fury oli pärast Dillian Whyte’i alistamist aprillis lubanud, et lõpetab tippspordi. Eelmisel nädalal teatas ta, et tuleb tagasi ringi, kuid teatab oma vastase peagi, lisades, et see pole Ussõk.

Ussõk ütles reedel võimaliku matši kohta Furyga, et sel aastal seda kindlasti ei juhtu. «Ma olen täiesti terve ja mul pole vigastusi, kuid mul on vanad traumad, mis on uuesti esile kerkinud ja mis tuleb ravida. Mul on taastumiseks vaja kuni kaks kuud,» ütles ukrainlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles