Eestlased asuvad Poolas kaitsma Rahvuste karikat

Postimees Sport
Copy
2019. aastal Austraalias maailmameistriteks tulnud Lembit 
Vaher (vasakult), Tõnu Sepp ja Ando Rohtmets.
2019. aastal Austraalias maailmameistriteks tulnud Lembit Vaher (vasakult), Tõnu Sepp ja Ando Rohtmets. Foto: Erakogu

Eesti tehnikasportlastest on läbi aegade ühed edukamad olnud kiirusautomudelistid, kes on aastate jooksul tiilivõistlustelt toonud koju arvestava koguse igat värvi medaleid. Eestlased asuvad Poolas toimuval MMil kaitsma Rahvuste karikat.

Rahvusvaheline alaliit korralab iga hooaja tippsündmusena EM-võistlused ja eriliselt hinnatud on edu MM-võistlustel, mis saavad teoks üle kolme aasta. Tänavu lähevad korraga mängu mõlemad medalid: nii EM kui MM saavad 9.–11. septembrini teoks Poolas, võõrustajaks on Pila linn.

Eesti koondisse kuuluvad kõik viimaste tiitlivõistluste kuldmedalivõitjad Rain Teder, Lembit Vaher, Mart Sepp, Ando Rohtmets ja Tõnu Sepp.

Koondise kapten Lembit Vaher: «Viimastel tiilivõistlustel on meid saatnud suur edu, eelmise hooaja kontinendi jõuproovilt suutsime ära tuua kolm kulda kuuest võistlusklassist ja 2019. aastal toimunud MMilt samuti kolm kõrgemat autasu viiest võistlusklassist.

Eestit läheb esindama 19-liikmeline koondis ja ettevalmistus on olnud korralik. Saksamaal kümne riigi konkurentsis saavutasime hinnatava võistkonnavõidu Šveitsi ja Ungari ees, kusjuures klassis-1 saime Rain Tederiga kaksikvõidu.»

Hooaja erinevate klasside hetkeseisu saavad huvilised jälgida www.speedmodelcar.com.

Eestil on parim positsioon klassis-1, kus ollakse kiiruste võrdluses tabeli tipus: liidriks Lauri Teder, kannul Lembit Vaher ja Sven Aadla. Ülejäänud viies klassis on hetkel parimal positsioonil kõik erinevate riikide sportlased.

Läbi kogu hooaja ongi erinevates klassides näidanud väga häid kiirusi paljude riikide sportlased, mis näitab selle spordiala laienevat geograafiat. Ainsad, kes pole kusagil veel võistelnud, on ukrainlased, aga Poolas on nad kohal oma parimas koosseisus ja nende kogenud ning ühtlaselt tugev koondis on kindlasti võistkonnana eestlastele kõige tugevam vastane.

Kolmapäeval algavad Pila ringrajal teeningsõidud, alates reedest on igas klassis kavas kolm katset, millest parim läheb arvesse. Pühapäeva õhtuks on selge, kas eestlased suudavad kaitsta oma senist juhtpositsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles