Leedu võitis ellujäämismängu, edasipääs on nende enda kätes

Copy
Leedu koondist vedas taas Jonas Valanciunas, kellele ka väga palju puhkust jagati.
Leedu koondist vedas taas Jonas Valanciunas, kellele ka väga palju puhkust jagati. Foto: IMAGO/Vitalii Kliuiev/SCANPIX

Krahhi äärel olnud Leedu korvpallikoondis sai EM-il võiduarve avatud, kui neljandas voorus oldi üle Ungarist 87:64. Endiselt on leedulastel võimalus ka alagrupist edasipääsu lunastamiseks.

Leedu koondis oli EM-i alustanud väga nukralt. Mängitud on küll ilusat korvpalli, ent turniiritabelis vaatas vastu kolm kaotust. Seejuures polnud Leedu varem kunagi EMi kolme kaotusega alustanud.

Kurvale seeriale suudeti Ungari vastu punkt panna, kuigi liiga lihtsalt see leedukatele esialgu ei tulnud. Ungarlased osutasid tugevat vastupanu ning avaveerand kuulus Leedule ainult 22:18.

Väga ühtlaselt mänguaega jaganud Leedu tegi teisel veerandil vahe ikkagi lõpuks sisse ning seda eelkõige Domantas Sabonise ja Jonas Valanciunase abiga. Kui poolaja pausile mindi Leedu 13-silmalises eduseisu, siis enne viimast neljandikku oldi peal juba 21 punktiga. Kohtumise lõpus särasid tablool Leedu 87:64 võidunumbrid.

Leedulaste edukaimad olid NBA mehed. Valanciunas tõi 17 minutiga 21 punkti ja 8 lauapalli. Sabonis toetas kaaslast 19 punkti ja 8 lauapalliga, seejuures tabas ta kõik teele saadetud seitse viset. Ungari parimana viskas Zoltan Perl 16 punkti.

Suurte ootustega EMile tulnud Leedul on nõnda reaalne võimalus alagrupist edasipääsuks ka pärast kohutavat algust. Selleks tuleb homme alistada Bosnia ja Hertsegoviina meeskond, kes alistus täna 68:81 Prantsusmaale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Tagasi üles