Giannis pani Milanos püsti sõu, millele Ukrainal polnud vastust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Giannis Antetokounmpo.
Giannis Antetokounmpo. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondisega koos C-alagruppi kuuluvad Kreeka ja Ukraina pidasid Milanos tõsise lahingu. Pärast põnevat heitlust noppisid kreeklased 99:79 võidu ning seda suuresti tänu Giannis Antetokounmpole.

Veidi üllatuslikult läksid neljandas voorus vastamisi kaks seni ainult võite tunnistanud meeskonda. Kui Kreeka puhul võis seda eeldada, siis Ukraina on end EMil selgelt ületanud. Täna näitas Ukraina selgelt, miks neil on turniiritabelis kolm võitu.

Kreeka alustas küll kohtumist võimsamalt, minnes 10:2 juhtima, ent selline kaotusseis polnud Ukrainale võõras. Veerandaja lõpuks jõuti kolme punkti kaugusele ja poolajapausile mindi juba ukrainlaste 46:39 juhtimisel.

Teisel poolajal võttis Kreeka superstaar Giannis Antetokounmpo vastutuse enda peale. Ta murdis järjepanu korvi alt Kreekale punkte juurde ning tema pidurdamisel tuli teha väga palju vigu. Ühtäkki oligi Kreeka kahekohalises eduseisus. Viimasel veerandajal käis juba vormistamine ning kohtumise lõppseis oli 99:79.

Antetokounmpo viskas seejuures täna enda EMi punktirekordi. Tema kontosse märgiti 27 minutiga 41 punkti ja üheksa lauapalli. Svjatoslav Mõhhailjuk ja Issuf Sanon tõid Ukraina kasuks 16 silma.

Mõlemad meeskonnad olid juba enne tänast C-alagrupist edasipääsu kindlustanud. Kreeka aga kindlustas endale esikoha ning Eesti vastu viimases kohtumises neil enam midagi kaalul pole. Ukraina heitleb kohtadele 2.-4.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles