Markkaneni pidu viis Soome alagrupist edasi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lauri Markkanen tähistab Soome koondise edu.
Lauri Markkanen tähistab Soome koondise edu. Foto: EPA/MARTIN DIVISEK/SCANPIX

Soome korvpallikoondis kindlustas EM-il koha 16 parema hulgas. Neljandas voorus alistati Tšehhis koduväljakuperemehed 98:88 ning selles mängis väga suurt rolli soomlaste NBA täht Lauri Markkanen.

Soome ja Tšehhi jaoks oli nende omavaheline kohtumine väga oluline. Selle mängu võitja kindlustas automaatselt koha 16 parema hulgas ning võib rahulikult viimasele kohtumisele vastu minna.

Soomlased alustasid kohtumist Prahas suurepäraselt ning omasid pärast avaveerandit 29:18 eduseisu. Avapoolajal suutis Tšehhi siiski 15-punktilise kaotusseisu tagasi mängida ning 15-minutilisele pausile mindi Soome 51:45 juhtimisel.

Teisel poolajal ei lasknud Soome Tšehhit enam kordagi mängu sisse. Mõnel korral vähenes vahe seitsmele punktile, ent sellest enamat väljakuperemehed enam ei suutnud. Lõpusireeni kõlades olid tablool Soome 98:88 võidunumbrid.

Soome parimana viskas Markkanen 34 punkti ja võttis 10 lauapalli. Teda toetas veel Sasu Salin 23 silmaga. Tšehhi ei pääsnud kaotusest ka Vojtech Hrubani 22 silma.

Soome teenis EMil enda teise võidu ning sellest on piisanud, et 16 parema hulgas koht kindlustada. Samuti on võimalus veel Tšehhil, ent selleks vajavad nad Serbia abi. Nimelt tuleb tšehhide jaoks Serbial alistada Iisraeli ning seejärel peavad viimases voorus tšehhid ise Iisraeli vähemalt 6 silmaga alistama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles